Διεθνή

Απίστευτη γκάφα: Ο γερμανικός στρατός έστειλε στολές με τα αρχικά «SS»

Απίστευτη γκάφα: Ο γερμανικός στρατός έστειλε στολές με τα αρχικά «SS»

Πηγή Φωτογραφίας: jpost

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την προβολή οποιασδήποτε εικονογραφίας της απαγορευμένης ομάδας, με τον συνδυασμό «S» και «S» να απαγορεύεται ακόμη και από τις πινακίδες των αυτοκινήτων σε όλες τις πολιτείες της χώρας

Οι στολές του γερμανικού στρατού έλαβαν κατά λάθος ετικέτες μεγέθους «SS» μετά από «πρόβλημα παραγωγής».

Το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας έστειλε πρόσφατα μαχητικό εξοπλισμό αξίας περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως κράνη, υπνόσακους και αδιάβροχα μπουφάν στα στρατεύματά του. 

Στη συνέχεια, το υπουργείο διέταξε τους στρατιώτες να αφαιρέσουν τις ετικέτες από μερικά σακάκια, επειδή περιείχαν τα αρχικά «SS», που θεωρείται ακρωνύμιο για το μέγεθος: «μικρό, κοντό», (small – short).

Τα αρχικά ωστόσο συνδέονται με τα SS (Schutzstaffel), την παραστρατιωτική οργάνωση της ναζιστικής εποχής που επέβαλε τις καταπιεστικές φυλετικές πολιτικές του Τρίτου Ράιχ και ήταν μια από τις βασικές αρχές που συμμετείχαν στη σφαγή έως και 6 εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων μειονοτήτων στο Ολοκαύτωμα.

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την προβολή οποιασδήποτε εικονογραφίας της απαγορευμένης ομάδας, με τον συνδυασμό «S» και «S» να απαγορεύεται ακόμη και από τις πινακίδες των αυτοκινήτων σε όλες τις πολιτείες της χώρας.

Το υπουργείο αν και υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πόσα αντικείμενα επηρεάστηκαν από το σφάλμα, διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν μεγάλο και απέδωσε το όλο θέμα σε “πρόβλημα παραγωγής”.

«Είναι ένας πολύ μικρός αριθμός μπουφάν και το εξετάζουμε όλο αυτό. Μόλις ενημερωθήκαμε για το τι είχε συμβεί, βγάλαμε μια ανακοίνωση ότι πρέπει να απαλλαγούν από αυτές τις ετικέτες με κάποιο τρόπο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον κατασκευαστή για να διερευνήσουμε τι συνέβη. Ξέρουμε ότι φαίνεται πολύ περίεργο στο κοινό, οπότε έγινε κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αμέσως. Διερευνούμε και μόλις έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια», συνέχισαν.

πηγή: The Jewish Chronicle

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments