Διεθνή

Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Πούτιν έχασε 160 από τους συνολικά 1500 στρατηγούς και συνταγματάρχες

Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Πούτιν έχασε 160 από τους συνολικά 1500 στρατηγούς και συνταγματάρχες

Πηγή Φωτογραφίας: AFP

Ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός απωλειών υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων στην Ουκρανία οφείλεται σε προφανή άρνηση ανάθεσης ευθύνης σε κατώτερους διοικητές

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χάσει περισσότερους από 160 στρατηγούς και συνταγματάρχες μεταξύ των συνολικά 1.500 αξιωματικών εν μέσω του πολέμου του στην Ουκρανία , σύμφωνα με νέα καταμέτρηση.

Ένα κανάλι Telegram που διαχειρίζεται ο συνταγματάρχης Ανατόλι Στρίρλιτζ Στεφάν των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει συλλέξει αναφορές για θανάτους Ρώσων στρατιωτικών και συνέταξε μια λίστα με μερικές από τις πιο σημαντικές απώλειες του Πούτιν. 

Ο Στίρλιτζ ισχυρίζεται ότι ο πολεμοχαρής Ρώσος πρόεδρος έχασε δέκα στρατηγούς και συνολικά 152 συνταγματάρχες και αντισυνταγματάρχες από τότε που τα τανκς του εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος στις 24 Φεβρουαρίου.

Εξουδετερώθηκαν 204 ταγματάρχες, 294 λοχαγοί, 496 ανώτεροι υπολοχαγοί, 258 ανθυπολοχαγοί και 86 άλλοι αξιωματικοί των οποίων ο βαθμός δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί.  

Αυτό έρχεται καθώς νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρουν ότι 87.900 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη σύγκρουση, ενώ μια  εκτίμηση του Πενταγώνου νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός απωλειών υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων στην Ουκρανία οφείλεται σε προφανή άρνηση ανάθεσης ευθύνης σε κατώτερους διοικητές.

Πολλοί στρατηγοί και συνταγματάρχες είναι απρόθυμοι να αποκεντρώσουν τη διοίκηση – σύμπτωμα του ρωσικού καθεστώτος στο σύνολό του – και ως εκ τούτου είναι πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις, καθώς στρατολογούν οι ίδιοι τα στρατεύματά τους κοντά στην πρώτη γραμμή. 

Το ρωσικό κανάλι Telegram General SVR ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι συνολικές «ανεπανόρθωτες στρατιωτικές και επιχειρησιακές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού» στις τακτικές δυνάμεις του Πούτιν ανέρχονται σε 90.138.

Ο αριθμός των νεκρών χειριστών από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες όπως ο Όμιλος Wagner, ο οποίος έχει στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους που ελευθερώθηκαν για να πολεμήσουν από τις ρωσικές φυλακές, ανήλθε σε 26.917.

Η ρωσική εθνοφρουρά εν τω μεταξύ έχει χάσει 5.521 άνδρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ρωσία δεν αποκαλύπτει την κλίμακα των απωλειών της ούτε παρέχει επικαιροποιημένες εκτιμήσεις.

Ως εκ τούτου, η έκταση των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία είναι κρυμμένη από το κοινό, αλλά οι επικριτές κατηγορούν τον Πούτιν ότι χρησιμοποιεί τις κατώτερες τάξεις ως «τροφή κανονιού» ενάντια στις καλύτερα οπλισμένες ουκρανικές δυνάμεις που είναι καλά εφοδιασμένες χάρη στις αποστολές στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης.

Τα τελευταία στοιχεία για τις ρωσικές απώλειες έρχονται καθώς μητέρες και σύζυγοι στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή εξέφρασαν την οργή τους για τον Πούτιν που οργάνωσε μια «ψεύτικη» συνάντηση την περασμένη εβδομάδα.

Αντί να συναντήσει πραγματικά πενθούντες και θυμωμένους γονείς και μέλη της οικογένειας των νεκρών, ο αρχηγός του Κρεμλίνου αντ’ αυτού πραγματοποίησε συνάντηση με μια ομάδα γυναικών αξιωματούχων και πιστών που παρίσταναν τις μητέρες στρατιωτών

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα θα επιβάλει νέους νόμους που θα τιμωρούν τους επικριτές του πολέμου για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments