Διεθνή

Ισραήλ: Συμφωνία συγκυβέρνησης Νετανιάχου με ακροδεξιό κόμμα

Ισραήλ: Συμφωνία συγκυβέρνησης Νετανιάχου με ακροδεξιό κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Στο κόμμα «Θρησκευτικός Σιωνισμός» θα δοθεί, μεταξύ άλλων χαρτοφυλακίων, το υπουργείο Οικονομικών σε ένα σύστημα εκ περιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λικούντ, χωρίς διευκρινίσεις

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα «Θρησκευτικός Σιωνισμός», για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης,  ακριβώς έναν μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Το αποκαλούμενο εθνικό στρατόπεδο με επικεφαλής το Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε 64 έδρες από τις 120 της Κνεσέτ.

Στο κόμμα «Θρησκευτικός Σιωνισμός» θα δοθεί, μεταξύ άλλων χαρτοφυλακίων, το υπουργείο Οικονομικών σε ένα σύστημα εκ περιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λικούντ, χωρίς διευκρινίσεις.

Ο κ. Νετανιάχου διαπραγματεύεται χωρίς βιασύνη με τους υπερορθόδοξους και ακροδεξιούς εταίρους του και ο σχηματισμός της «πιο συντηρητικής κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας, ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ήδη, ο σύμμαχός του Νετανιάχου, Itamar Ben Gvir, του «Θρησκευτικού Σιωνισμού» που εξασφάλισε 14 έδρες από τις 120 στο Κοινοβούλιο, αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, υπέθυνο για τη διασφάλιση της τάξης και στους Αγίους Τόπους.

Πρόκειται για δικηγόρο που καταδικάστηκε το 2007 για υποκίνηση μίσους και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments