Στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά σε περιοχή εκτός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στέλνει η Τουρκία το πλοίο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»
Στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά σε περιοχή εκτός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στέλνει η Τουρκία το πλοίο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν», σύμφωνα με νέα NAVTEX που εξέδωσε και η οποία τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πλοίο-γεωτρύπανο βγαίνει βάσει της τουρκικής NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή κοντά στον κόλπο της Αττάλειας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πηγές του ΚΥΠΕ, η περιοχή βρίσκεται βορειοανατολικά της Κύπρου, κοντά στις νότιες ακτές της Τουρκίας, περιοχή, η οποία βρίσκεται εκτός ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι η NAVTEX που εκδόθηκε αναφέρει ότι το τουρκικό γεωτρύπανο θα βρίσκεται κοντά στις νότιες ακτές της Τουρκίας μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2023.
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.
Πάπας Λέων: Κάλεσε την Εκκλησία στη Γαλλία να εντείνει τη μάχη κατά της σεξουαλικής κακοποίησης
Ο πάπας Λέων ζήτησε από την Καθολική Εκκλησία να αντιμετωπίσει τα λάθη της, λίγο πριν από τη συνάντησή του με επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία.
Σαλμάν Ρούσντι κατά Τραμπ: Περιμένω τη μέρα που ό,τι άσχημο έχει χτίσει, θα γκρεμιστεί
Ο Σαλμάν Ρούσντι επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ σε νέα συνέντευξή του στον Independent, σχολιάζοντας τόσο την πολιτική του Αμερικανού προέδρου όσο και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα που προωθεί στην Ουάσιγκτον.
Αποκάλυψη Wall Street Journal για Γκίλφοϊλ:«Μπορούμε να ρίξουμε όποια κυβέρνηση θέλουμε,και την ελληνική»
Το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και έναν καυγά ανάμεσα στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και τον υπουργό Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου και τις κινήσεις της νέας πρέσβειρας στα ανατολικά Βαλκάνια
BBC: Στον αέρα κανάλια και υπηρεσίες – Ορατός ο κίνδυνος λουκέτου
Το BBC εξετάζει το κλείσιμο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών του καθώς προωθεί τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή σύμφωνα με την dw.com και την Ζωή Κατζαγιαννάκη
POLITICO για Μαζωνάκη: Στο μικροσκόπιο η «βιομηχανία ευεξίας» – Το κράτος, οι έλεγχοι και το MedWatch
Ο θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη μετατρέπεται από το POLITICO σε υπόθεση με ευρωπαϊκή διάσταση για την εποπτεία της ελληνικής αγοράς wellness και longevity. Στο επίκεντρο μπαίνουν τα κενά στους ελέγχους, οι αρμοδιότητες κράτους και Ιατρικών Συλλόγων, η πλασμαφαίρεση, αλλά και η απάντηση του υπουργείου Υγείας με νέο θεσμικό πλαίσιο και το AI εργαλείο MedWatch.