Διεθνή

Μουντιάλ 2022: Ο Μπλίνκεν θα στηρίξει Γαλλία, αν αποκλειστούν οι ΗΠΑ

Μουντιάλ 2022: Ο Μπλίνκεν θα στηρίξει Γαλλία, αν αποκλειστούν οι ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Τα σχόλια του Μπλίνκεν έγιναν καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν ως στόχο να δείξουν τους ισχυρούς δεσμούς και τις πολιτικές φιλίες μεταξύ Γαλλίας και Αμερικής

 Ο Άντονι Μπλίνκεν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Παρίσι, είπε ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει την Εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εάν η ομάδα των ΗΠΑ έπεφτε νοκ άουτ πριν από τους Γάλλους.

«Υποστηρίζω την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αν δεν μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος και η Γαλλία καταφέρει να φτάσει εκεί, στην περίπτωση αυτή – «Allez Les Bleus!»», είπε ο Μπλίνκεν στο France 2 TV, αναφερόμενος στο ψευδώνυμο της γαλλικής ομάδας.

Τα σχόλια του Μπλίνκεν έγιναν καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν ως στόχο να δείξουν τους ισχυρούς δεσμούς και τις πολιτικές φιλίες μεταξύ Γαλλίας και Αμερικής, καθώς ο Μακρόν πραγματοποίησε κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπάιντεν άνοιξε το κόκκινο χαλί την Πέμπτη για διασημότητες, βουλευτές και τιτάνες της βιομηχανίας στο πρώτο κρατικό δείπνο του Λευκού Οίκου προς τιμήν του Μακρόν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν την Ολλανδία στην πρώτη φάση νοκ-άουτ το Σάββατο, ενώ η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πολωνία την Κυριακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments