Διεθνή

Μαρίν: Η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα χωρίς τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία

Μαρίν: Η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα χωρίς τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε δηλώσεις της από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η Μάριν υποστήριξε την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής όπλων

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έδειξε ότι η Ευρώπη εξαρτάται υπερβολικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δική της ασφάλεια, δήλωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, η χώρα της οποίας ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις της από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η Μαρίν υποστήριξε την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής όπλων.

“Πρέπει να είμαι βάναυσα ειλικρινής μαζί σας, η Ευρώπη δεν είναι αρκετά δυνατή αυτή τη στιγμή. Θα είχαμε πρόβλημα χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες”, είπε η Μαρίν σε ένα ακροατήριο στο Ινστιτούτο Lowy.

Πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με πολλούς πολιτικούς των ΗΠΑ που είχαν πει ότι πιστεύουν ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ισχυρότερη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει πολλά όπλα, πολλή οικονομική βοήθεια, πολλή ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και η Ευρώπη δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή», είπε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι χτίζουμε αυτές τις δυνατότητες όσον αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία».

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο Ελσίνκι, η Μαρίν είπε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή εξαρτάται υπερβολικά από την Κίνα για την τεχνολογία και θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο κβαντικός υπολογιστής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments