Κόσμος

Ρωσία: Πρώτη αντίδραση στο πλαφόν

Ρωσία: Πρώτη αντίδραση στο πλαφόν

Πηγή Φωτογραφίας: fairobserver

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στη συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό αέριο ήρθε από τη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ

Το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο, που εισήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους, σημαίνει στην πράξη ότι οι βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς αναδιαμορφώνονται, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

 «Λάβαμε υπόψη τους αλαζονικούς ισχυρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους της για το περιβόητο «όριο τιμών» του ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε η πρεσβεία. “Οι στρατηγικοί στην Ουάσιγκτον, κρυμμένοι πίσω από ευγενή συνθήματα για την εξασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας για τις αναπτυσσόμενες χώρες, τηρούν ένα τείχος σιωπής για το γεγονός ότι οι τρέχουσες ανισορροπίες στις ενεργειακές αγορές πηγάζουν από τις κακοσχεδιασμένες ενέργειές τους. Πρώτα απ ‘όλα – η εισαγωγή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και απαγορεύσεις εισαγωγών ενέργειας από τη χώρα μας».

«Με μια επιμονή αντάξια μιας καλύτερης εφαρμογής, η συλλογική Δύση προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα που η ίδια δημιούργησε ορμητικά», συνεχίζει το έγγραφο. «Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες μιας αναμόρφωσης των βασικών αρχών των ελεύθερων αγορών».

Εκφράζεται δε, η βεβαιότητα ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα συνεχίσει να έχει ζήτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments