Διεθνή

Το χειμερινό μήνυμα του Μακρόν στους Γάλλους πολίτες

Το χειμερινό μήνυμα του Μακρόν στους Γάλλους πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: LEFIGARO

 Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να υπενθυμίσει, κατά τον Εμμανουέλ Μακρόν, την ανάγκη της προσαρμογής του φιλελευθερισμού στα νέα δεδομένα

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν, για μία ακόμη φορά, ξεκάθαρος στις απόψεις του. Αυτό το προτέρημα της εκφραστικής διαύγειας τού το αναγνωρίζουν άλλωστε, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι.

Σε μια αναπάντεχη εισαγωγική ερώτηση αναφορικά με τη μετεξέλιξη του κόμματός του, ο Μακρόν δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται. Απάντησε ότι, πράγματι, δεν συνηθίζεται να αλλάζουμε, όπως είπε, κόμματα και ονομασίες κομμάτων μετά από νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του πολιτικού κινήματος, του οποίου ηγείται. Υπερασπιζόμενος τη φιλελεύθερη ταυτότητα του ίδιου και του πολιτικού κινήματος, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ο σοσιαλφιλελευθερισμός είναι μια κατεξοχήν «εν κινήσει ιδεολογία» (idėologie mouvante).

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να υπενθυμίσει, κατά τον Εμμανουέλ Μακρόν, την ανάγκη της προσαρμογής του φιλελευθερισμού στα νέα δεδομένα. Το κόστος της βοήθειας προς τους Ουκρανούς είναι υψηλό. Αυτό το κόστος επιβαρύνει ιδιωτικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να κάνει «ό,τι μπορεί», όπως ανέφερε, προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται στο νέο διεθνές περιβάλλον και οι ιδιώτες να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα έξοδα της καθημερινότητας.

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη της ακόμη μεγαλύτερης αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και, ιδιαίτερα, της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας.

Ο Μακρόν θέλησε να φανεί καθησυχαστικός για τους κινδύνους διακοπής ρεύματος αυτόν τον χειμώνα. Δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο για πιθανές διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα «ακραίο σενάριο» το οποίο είναι πολύ πιθανό να αποφύγει.

Όσον αφορά την όλη οικονομική δραστηριότητα, προειδοποίησε ότι το 2023 θα είναι δύσκολο πριν από την ανάκαμψη το 2024, αλλά θα υποστηριχθεί από δημόσιες μεταρρυθμίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία και τις συντάξεις.

Ολοκληρώνοντας, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με το οποίο η χώρα  αναμένεται να δει τη δραστηριότητά της να αυξάνεται κατά 2,5% φέτος και κατά 0,7% το επόμενο έτος, ιδίως λόγω των τιμών της ενέργειας που επιβαρύνουν τη δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments