Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Πούτιν είναι καλύτερα ενημερωμένος τώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ο Πούτιν είναι καλύτερα ενημερωμένος τώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: wilsoncenter

Τα ασαφή σχόλια του Κρεμλίνου σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη Πούτιν, που έγιναν το Σάββατο, φάνηκαν να έχουν σχεδιαστεί περισσότερο για δημόσια κατανάλωση στη Ρωσία παρά για οποιαδήποτε επικείμενη επίσκεψη

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «ενημερωθεί καλύτερα» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις εισβολής του στην Ουκρανία, καθώς το Κρεμλίνο πρότεινε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να επισκεφθεί την κατεχόμενη περιοχή του Ντονμπάς σε μελλοντική απροσδιόριστη ημερομηνία.

Μιλώντας σε αμυντικό φόρουμ αργά το Σάββατο, η Έιβριλ Χέινς, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, έδειξε ότι ο Πούτιν δεν ήταν πλέον τόσο απομονωμένος από τα άσχημα νέα σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η εισβολή του στην Ουκρανία , όπως νωρίτερα στην εκστρατεία.

Αναφερόμενη σε προηγούμενες εκτιμήσεις ότι οι σύμβουλοι του Πούτιν θα μπορούσαν να τον προστατεύουν από άσχημα νέα, η Χέινς είπε ότι «ενημερωνόταν περισσότερο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο στρατός στη Ρωσία».

«Αλλά δεν είναι ακόμα σαφές για εμάς ότι έχει μια πλήρη εικόνα σε αυτό το στάδιο για το πόσο αμφισβητούνται», είπε, απευθυνόμενος σε ακροατήριο στο Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του Ρήγκαν στην Καλιφόρνια.

Τα σχόλια της Χέινς αντικατοπτρίζουν μια ευρύτερη εσωτερίκευση των ρωσικών στρατιωτικών αποτυχιών στην Ουκρανία, η οποία αντικατοπτρίζεται όλο και περισσότερο σε δηλώσεις βασικών προπαγανδιστών του καθεστώτος, σε δημοσκοπήσεις και σε ανάλυση της κοινότητας των ρωσικών στρατιωτικών μπλόγκερ.

Η κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίστηκε επίσης από μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες που οδήγησαν στην υποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή του Χάρκοβο, από την περιφέρεια Χερσώνας –συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πόλης-κλειδί – και από τμήματα της ρωσοκρατούμενης περιοχής του Ντονμπάς.

Αν και η Μόσχα απάντησε επιτιθέμενη σε βασικές μη στρατιωτικές ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να παγώσει το Κίεβο και να το ωθήσει σε παραχωρήσεις, και αυτή η εκστρατεία είχε μόνο μερικό αντίκτυπο, καθώς οι Ουκρανοί μηχανικοί κινήθηκαν γρήγορα για να επισκευάσουν κατεστραμμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και οι δυτικοί σύμμαχοι έστειλαν μονάδες παραγωγής έκτακτης ανάγκης να βοηθήσουν στη διασπορά του ενεργειακού δικτύου της Ουκρανίας.

Τα ασαφή σχόλια του Κρεμλίνου σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη Πούτιν, που έγιναν το Σάββατο, φάνηκαν να έχουν σχεδιαστεί περισσότερο για δημόσια κατανάλωση στη Ρωσία παρά για οποιαδήποτε επικείμενη επίσκεψη.

Κάνοντας τις παρατηρήσεις στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε για οποιαδήποτε επίσκεψη του Πούτιν: «Εν ευθέτω χρόνο, αυτό θα συμβεί, φυσικά. Αυτή είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ωστόσο, με τις σφοδρές μάχες να συνεχίζονται γύρω από τη βασική πόλη Bakhmut του Ντονμπάς, όπου οι ρωσικές δυνάμεις αγωνίζονται εδώ και έξι μήνες για να σημειώσουν ελάχιστη πρόοδο και μια απόπειρα ουκρανικής επίθεσης που αναφέρθηκε γύρω από την Κρεμίνα τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται δυσοίωνες οι συνθήκες πολιτικής και ασφάλειας για μια επίσκεψη Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments