Αθλητισμός

Νέο διαμαντάκι για τον Ολυμπιακό – Μοιαζει με τον Φορτούνη

Νέο διαμαντάκι για τον Ολυμπιακό – Μοιαζει με τον Φορτούνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι αλλαγές στο ρόστερ των Πειραιωτών και ποιοι αποχωρούν τον Γενάρη!

Πολλές και σημαντικές είναι οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στο Λιμάνι, καθώς οι Πειραιώτες βρίσκονται στην Ισπανία και πραγματοποιούν τη μίνι χειμερινή προετοιμασία τους.

Μάλιστα ο Μίτσελ έχει πάρει μαζί του τους Καλογερόπουλο και Νταμπό, δύο παίκτες από την β΄ ομάδα που ξεχωρίζουν, με το sportdog να συζητάει με τον Μιχάλη Μαχαίρα, δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, για τους δύο νεαρούς άσους αλλά και για τα επόμενα κοψίματα που θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μιχάλη, ο Μίτσελ πήρε μαζί του, στην Ισπανία, τους Καλογερόπουλο και Νταμπό. Πώς σου φαίνεται η ιδέα; Από την άποψη ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει δείξει ξανά ότι πιστεύει στους νέους παίκτες.

«Νομίζω είναι μονόδρομος το να επενδύει ο Ολυμπιακός στα διαμαντάκια του, τους ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών και της β’ ομάδας. Γι’ αυτό το λόγο κατέβηκε και στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα αυτά είναι θαυμάσια. Ακόμη κι αν τα αποτελέσματα φέτος δεν… κερδίζουν υποστηρικτές. Κοιτάω την δουλειά που γίνεται με τους παίκτες, οι ομάδες αυτές δεν είναι για τα αποτελέσματα. Με τα αποτελέσματα χτίζεται ο χαρακτήρας του κάθε ποδοσφαιριστή.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, του ότι ο Μίτσελ εμπιστεύεται και τους νέους, είναι ο Ντόι. Τον έριξε στα βαθιά, κρίθηκε και εν τέλει, του βγήκε! Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει τεράστιο ταλέντο.

Ομοίως και με τους Καλογερόπουλο – Νταμπό. Είμαι υπέρ του Μίτσελ σε αυτό, περιμένοντας τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές να δείξουν το πραγματικό τους ταλέντο. Θα τρελάνουν τους Γαύρους! Το πιστεύω ακράδαντα!

Θεωρώ πολύ σημαντικό πως στο μικρό και ευέλικτο ρόστερ του Μίτσελ, χωράνε αρκετοί ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών (Βρουσάι, Ντόι, Καλογερόπουλος, Νταμπό), ως προς την αποστολή για την Ισπανία. Ως προς την αποστολή των επίσημων αγώνων, θα δούμε εάν θα καταφέρουν να πείσουν».

Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Καλογερόπουλο; Σε ποιες θέσεις μπορεί να παίξει, ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του και με ποιους συμπαίκτες μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα στην 11άδα;

«Μιλάμε για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή! Αναμφίβολα, κι αξίζει να επενδύσει ο Ολυμπιακός πάνω του. Η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι θέση που… πονάει η ομάδα του Πειραιά. Σίγουρα θα γίνει και κάποια μεταγραφή, όμως μακάρι να γίνει και μια… εσωτερική μεταγραφή.

Το ότι ο Μίτσελ τον πήρε στην Ισπανία, δείχνει πολλά. Τον πιστεύει, θέλει να τον δει να δουλεύει δίπλα του και σίγουρα θα τον ανταμείψει, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής!

Θεωρώ πως τον «σκάναρε» καλά προτού γνωστοποιήσει την αποστολή του Ολυμπιακού για την Ισπανία. Είναι στο χέρι του, εάν θα δουλέψει σκληρά, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν είναι κι εύκολο. Στα θετικά βάζω το ότι είναι Ελληνόπουλο και αν στηριχθεί από τον Θρύλο, ίσως μιλάμε για έναν νέο Μανωλά, ή νέο Ρέτσο!

Ενδεχομένως να τον βλέπαμε σε θέση μπακ, στα άκρα της άμυνας, σε θέση όπου επίσης ο Ολυμπιακός «νοσεί» και ψάχνει λύσεις από το εξωτερικό. Αν και θεωρώ πως οι «τρύπες» αυτές, θα κλείσουν με μεταγραφή, απ’ το πάνω ράφι. Όσον αφορά το ερώτημα, με ποιους παίκτες μπορεί να αξιοποιηθεί, έχω δύο απαντήσεις. Είτε με κάποιον νεαρό και ταλαντούχο, εξελίξιμο, όπως ο Ντόι, αλλά είτε με κάποιον έμπειρο δίπλα του, όπως είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αναμένω με αγωνία, τα σχήματα και τα πρόσωπα στα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός σε Ισπανία και Ελλάδα. Και θέλω να δω στα πλάνα τον Καλογερόπουλο».

Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Νταμπό;

«Πάμε τώρα στο άλλο διαμαντάκι, τον Αμπντουλαγιέ Νταμπό, γεννημένο μόλις το 2001, προϊόν των Ακαδημιών της Ναντ! Πέρασμα και από την Κ23 της Γιούβε. Δεν μπορώ με τέτοιο… βιογραφικό, να τον θεωρήσω ως «ταλέντο», αλλά ως έτοιμο ποδοσφαιριστή! Έτοιμο να προσφέρει πολλά, ψάχνοντας την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα!

Έχει μάθει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, εννοώ από καλή ποδοσφαιρική σχολή! Έχει τρομερό, εντυπωσιακό σωματότυπο, αρκετά αθλητικό! Ο Μίτσελ θεωρώ πως θα του δώσει κι εκείνου την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, να δείξει σε όλους εμάς, αυτά που βλέπει εκείνος στις προπονήσεις. Περιττό να πω πως έχω εξαιρετική άποψη για εκείνον.

Θεωρώ σημαντικό του ότι ένας τέτοιος παίκτης αρέσει στον Μίτσελ, αλλά και τον Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος βλέπει πολλάκις τα ματς του Ολυμπιακού Β’ και για πάρτη του!

Αγωνίζεται ως «οκτάρι» και «εξάρι», έχοντας αξιοθαύμαστα νούμερα και ποσοστά μεταβίβασης της μπάλας. Ο ίδιος άλλωστε, έχει πει ότι παίζει όπου τον βάλει ο προπονητής. Αγωνίζεται επίσης παντού πίσω από τον φορ, τόσο ως 10άρι αλλά και τα «φτερά» της επίθεσης.

Σίγουρα, στη μεσαία γραμμή θα έχει σκληρούς ανταγωνιστές, καθώς οι Χουάνγκ και Εμβιλά έχουν τον πρώτο λόγο. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τους Κούντε και Σαμασέκου. Περιμένω να τον δω κι άλλο τον μικρό!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments