Αθλητισμός

“Kρίμα για Φορτούνη – Καλύτερη χειμερινή μεταγραφή – Μόνο έτσι γυρίζει από το -12 ο Ολυμπιακός”

“Kρίμα για Φορτούνη – Καλύτερη χειμερινή μεταγραφή – Μόνο έτσι γυρίζει από το -12 ο Ολυμπιακός”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το μεγάλος λάθος με τον Έλληνα άσο και πώς θα μπει στην 11αδα

Το μεγάλος λάθος με τον Έλληνα άσο και πώς θα μπει στην 11αδα! Ο Σάκης Τσιώλης σχολιάζει την επιστροφή του “Φόρτου” στα πλάνα του Μίτσελ και παρουσιάζει το αγωνιστικό πλάνο για να… χωρέσει στο αρχικό σχήμα μαζί με τους Χάμες, Μπιέλ και Χουάνγκ.

Ολυμπιακός – Κώστας Φορτούνης: Έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία του στο Λιμάνι φαίνεται ότι είναι ο Έλληνας άσος, καθώς μετά από την… περιπέτεια με τον Πέδρο Μαρτίνς ο Μίτσελ φαίνεται ότι, στα 30 του χρόνια, τον υπολογίζει ξανά για τα βασικά του πλάνα – Δηλαδή ως παίκτη τουλάχιστον 18άδας.

Ο Φορτούνης, μάλιστα, πρόσφατα είχε βρεθεί με πολύ καλά (ήταν από τους πρώτους!) εργομετρικά στου Ρέντη, ενώ και στη μίνι προετοιμασία τής Ισπανίας δείχνει την αξία του και πετυχαίνει εξαιρετικά γκολ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, από τους ελάχιστους προπονητές που στήριξαν τον Φορτούνη ακόμα και την εποχή που ο Μαρτίνς τον είχε στο ψυγείο του Ολυμπιακού, προκειμένου να μας μιλήσει για τη νέα σελίδα στην καριέρα του Έλληνα άσου.

“Για όλα αυτά που ειπώθηκαν ότι δεν είναι έτοιμος, να παίξει 20 λεπτά κ.λπ., στο ποδόσφαιρο μπορούν να λυθούν εύκολα. Ο παίκτης κάνει εργομετρικά, βλέπεις αν είναι σε καλή κατάσταση και τελειώνει η κουβέντα. Στον Κώστα λείπει το να παίζει, να τον εμπιστευτεί ο Μίτσελ γιατί και αυτός δεν ξέρω πώς τον βλέπει. Ο Μίτσελ, βέβαια, ξέρει το μέγεθος του Κώστα, τι εστί Φορτούνης, πόσο ταλέντο έχει, πόσο σπουδαίος είναι ποιοτικά. Και είναι κρίμα που δεν παίζει στον Ολυμπιακό γιατί έτσι δεν τον καλούν και στην Εθνική. Και στην δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην καλείται ο Φορτούνης”, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός προπονητής.

Τι πρέπει να κάνει μαζί του ο Μίτσελ;

“Του δίνει τη δυνατότητα να φανεί ότι ο Κώστας είναι η καλύτερη χειμερινή μεταγραφή. Αρκεί να του δώσει την ευκαιρία να μπει ξανά σε ρυθμό παιχνιδιού”.

Πού μπορεί να ενταχθεί με τους Χάμες, Μπιέλ, Ιν-Μπομ στην 11άδα;

“Εύκολα! Να παίξει με δύο επιθετικά χαφ. Να παίξει με ένα 6άρι (τον Εμβιλά ή τον Ιν-Μπομ) και να βάλει μπροστά τον Χάμες με τον Φορτούνη. Να φύγει το ένα αμυντικό χαφ δηλαδή – Έτσι κι αλλιώς για να προλάβει το -12 ο Ολυμπιακός, κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει”.

Μπορεί να παίξει αλλού;

“Μπορεί να παίξει ακόμα και ως 8άρι, το λένε και οι αριθμοί του, το αναπνευστικό του, μπορεί να αντεπεξέλθει. Αλλά δεν είναι παίκτης που στη γραμμή θα φύγει με ταχύτητα. Θέλει την μπάλα στα πόδια για να δημιουργήσει αυτός”.

Θα μπορούσε να παίξει σε ομάδα του εξωτερικού; Για παράδειγμα να κάνει το δρομολόγιο προς τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην Αγγλία;

“Αν θέλει να τον δώσει με μεταγραφή, θα πρέπει να τον βάλει να παίζει. Γιατί τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν τον βάζουν (μεσολάβησε και ο τραυματισμός του) και λογικό είναι οι ομάδες να επιφυλάσσονται. Αν του δώσουν ευκαιρία να επιστρέψει, θα πρέπει να κάνει καλά παιχνίδια και, αν βρεθεί ομάδα στο εξωτερικό, να φύγει και να ηρεμήσει. Στην Αγγλία είναι ψιλοδύσκολο γιατί είναι box to box τα ματς, με στενά μακράρισματα κ.λπ. Αλλά τεχνικά θα υπερτερήσει. προφανώς θα μπορούσε και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, σε όλα τα πρωταθλήματα μπορεί”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments