Διεθνή

Ο Πάπας δακρύζει για τη «μαρτυρική» Ουκρανία

Ο Πάπας δακρύζει για τη «μαρτυρική» Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi/repubblica

Σημειώνουμε ότι ο  Πάπας ακούραστα εκλιπαρεί για ειρήνη από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, ένα θέμα που θίγει τακτικά στις ομιλίες του

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μπόρεσε να καταπνίξει το λυγμό και τα δάκρυά του καθώς μιλούσε για τον πόλεμο στη «μαρτυρική» Ουκρανία, κατά τη διάρκεια δημόσιας τελετής το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Ρώμης.

Με αφορμή την παραδοσιακή τελετή φόρου τιμής στην Παναγία κατά τη διάρκεια της εορτής της Αμόλυντης Σύλληψης, επίσημη αργία στην Ιταλία, ο Πάπας πήγε το απόγευμα κοντά στην πλατεία της Ισπανίας. Μπροστά στο άγαλμα της Παναγίας που είναι τοποθετημένο στην κορυφή μιας στήλης, δήλωσε, διαβάζοντας την ομιλία του όρθιος: «Ω Αγνή Παρθένε, θα ήθελα να σου φέρω σήμερα τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού…».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το σώμα του έτρεμε και ο πάπας δακρυσμένος στη συνέχεια έμεινε σιωπηλός για πολλά δευτερόλεπτα και μετά το πλήθος που ήταν παρόν τον χειροκρότησε θερμά. Στη συνέχεια συνέχισε το νήμα της ομιλίας του, στηριζόμενος στο μπράτσο της καρέκλας του, αλλά παραμένοντας όρθιος: «… του ουκρανικού λαού για την ειρήνη που ζητάμε από τον Κύριο εδώ και αρκετό καιρό» .

«Από την άλλη, πρέπει να Σοου μεταφέρω Κύριε ξανά» , συνέχισε, με τη φωνή του ακόμα αλλοιωμένη από τη συγκίνηση, «την παράκληση των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατέρων και των μητέρων, των νέων ανθρώπων αυτής της μαρτυρικής γης που υποφέρει τόσο πολύ» .

Ήδη στη δημόσια προσευχή του Αγγέλου το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας είχε προκαλέσει «την καθολική επιθυμία για ειρήνη, ιδιαίτερα για τη μαρτυρική Ουκρανία που υποφέρει τόσο πολύ» .

Σημειώνουμε ότι ο  Πάπας ακούραστα εκλιπαρεί για ειρήνη από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, ένα θέμα που θίγει τακτικά στις ομιλίες του. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου από το αμερικανικό περιοδικό America, ο Πάπας είχε καταγγείλει τη «σκληρότητα» με την οποία αντιμετωπίζει η Ουκρανία λόγω της ρωσικής επίθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments