Διεθνή

Ο Μακρόν προαναγγέλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Ο Μακρόν προαναγγέλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η δημόσια επανεμφάνιση του Μακρόν, με τον ίδιο να φοράει τη μάσκα προστασίας, ενεργοποιεί για δεύτερη ημέρα το ενδιαφέρον

Ο κορωνοïός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε από την αρχή σχεδόν της πανδημίας υπέρ μιας ορθολογικά σχεδιασμένης αντιμετώπισης του covid. Η δημόσια επανεμφάνιση του Μακρόν, με τον ίδιο να φοράει τη μάσκα προστασίας, ενεργοποιεί για δεύτερη ημέρα το ενδιαφέρον, δημοσιογραφικό, επιστημονικό και πολιτικό, της γαλλικής κοινωνίας, η οποία έχει το αρνητικό παρελθόν των σχεδόν 160.000 θανάτων λόγω του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια στιγμή, ο covid αντιμετωπίζεται, ακόμη και σήμερα όπου έχουμε διανύσει το όγδοο κύμα, με όρους καχυποψίας απέναντι στον φιλελεύθερο Μακρόν, στις «επιτροπές του», σε μια προσπάθεια «χειραγώγησης των μαζών», ενώ τα σενάρια συνωμοσιολογίας επανεμφανίζονται στον γαλλικό και, εν μέρει, στον βελγικό και ελβετικό Τύπο.

Κι όταν ο αντίλογος κάνει την εύλογη αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και στους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, αμφισβητείται, ιδίως από χώρους της πολιτισμικής δεξιάς και της ριζοσπαστικής αριστεράς, ακόμη και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Βέβαια, η άρνηση της πραγματικότητας δεν σημαίνει ότι αυτή η δυσάρεστη πραγματικότητα δεν παύει να υφίσταται και ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι από τους «σημαιοφόρους» της ορθολογικής και προσεκτικής παρέμβασης.

Ο Μακρόν ξαναφορά λοιπόν τη μάσκα και δηλώνει: «Απέναντι στην άνοδο των κρουσμάτων της επιδημίας, νομίζω ότι είναι καλό να δίνουμε το παράδειγμα γιατί δεν θέλουμε να επανέλθουμε αναγκαστικά σε γενικευμένες υποχρεώσεις. Βλέπετε, ακολουθώ τις συστάσεις του υπουργού μου». Ο Μακρόν αναφέρεται στον υπουργό Yγείας Φρανσουά Μπρον.

Το ενδεχόμενο της επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, το οποίο επιτείνεται από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, ο οποίος δηλώνει: «Σε όλα τα μέρη όπου υπάρχει ασυδοσία, καλώ τους Γάλλους να φορούν συστηματικά τη μάσκα για να προστατευτούν και να είναι αλληλέγγυοι με τους φροντιστές».

Οι σύλλογοι ασθενών βρίσκονται αντιμέτωποι, όπως υποστηρίζουν, με μια έξαρση του ιού και ζητούν να γίνει και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Ο πρόεδρος της Χώρας, ο υπουργός υγείας, ο σύλλογος ασθενών προαναγγέλλουν, κατά πάσα πιθανότητα, την επαναφορά της υποχρεωτικότητας. Και ενόψει εορταστικής περιόδου, θα μπορούσε να υποθέσει και να προσθέσει κάποιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments