Πολιτική

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την εμπλοκή του ονόματός της σε σκάνδαλο δωροδοκίας

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την εμπλοκή του ονόματός της σε σκάνδαλο δωροδοκίας
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει κληθεί σε ανάκριση, μετά τις συλλήψεις στις Βρυξέλλες, που αφορούν σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,  η Εύα Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την εμπλοκή του ονόματός της σε σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir  η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει κληθεί σε ανάκριση, μετά τις συλλήψεις στις Βρυξέλλες, που αφορούν σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Εκτός κόμματος η Εύα Καϊλή με απόφαση Ανδρουλάκη

Με μόλις τρεις γραμμές το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ διέγραψε την Εύα Καϊλή με απόφαση Ανδρουλάκη. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments