Lifestyle

Κατερίνα Διδασκάλου για τον άστεγο που φιλοξενεί: “Είναι ένα δώρο και στον εαυτό μου”

Κατερίνα Διδασκάλου για τον άστεγο που φιλοξενεί: “Είναι ένα δώρο και στον εαυτό μου”

Πηγή Φωτογραφίας: ok

Μιλώντας για τον ρόλο της, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε ενθουσιασμένη, τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με εκείνον της Μυρσίνης στις "Άγριες Μέλισσες". 

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” στο MEGA βρέθηκε η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία μίλησε για τον ρόλο της ηγουμένης Φιλαρέτης στη σειρά “Μαύρο Ρόδο”, το #MeToo, τους καλλιτέχνες, αλλά και τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της.

Μιλώντας για τον ρόλο της, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε ενθουσιασμένη, τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με εκείνον της Μυρσίνης στις “Άγριες Μέλισσες”. “Ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. Είμαι ευτυχής που το κάνω. Όταν βγαίνεις από μία σειρά όπως είναι οι “Μέλισσες” και καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλος αντίκτυπος στον κόσμο, υπήρχαν πολλοί συντελεστές ίδιοι με τις “Μέλισσες”. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. Όλα αυτά συναντιούνται μέσα. Επίσης, η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο”, ανέφερε σχετικά.

Η ίδια, μίλησε και για την απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι για ένα διάστημα, προκειμένου να μπει στο “πετσί” του ρόλου, λέγοντας: “Χάρηκα πάρα πολύ που πήρα την απόφαση να κλειστώ σε μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. Εάν δεν έχεις ζήσει αυτό το χρώμα, την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα, είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις. Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Την εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους”.

Η Κατερίνα Διδασκάλου για το #MeToo

Σε ερώτηση για το κίνημα του #MeToo και τις σχετικές εξελίξεις, η Κατερίνα Διδασκάλου ξέσπασε, δηλώνοντας: “Σίγουρα κάποιοι έχουν μαζευτεί. Κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει να ασκούν εξουσία με αυτόν τον ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο. Να πάψουν να δημιουργούνται κοινωνικές πληγές. Δεν πλησιάζεις ένα παιδί που δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν χρειάζεται να είναι ανήλικο νομικά, ακόμα και ένα 19χρονο παιδί δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Και όταν το πλησιάζει ένας με εξουσία και του λέει “είμαι ερωτευμένος”, πρέπει να έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του να καταλάβει. Με εξοργίζει όλο αυτό, ακόμα”.

“Είναι μία πληγή κοινωνική, δεν είναι μόνο στο θέατρο. Απλά στο θέατρο είναι πιο προβεβλημένο και τυχαίνει να ακούγεται. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους, δυστυχώς. Είναι πολύ γνωστό το στερεότυπο του προϊσταμένου που ασκεί εξουσία στους υφιστάμενούς του. Όταν ένας άνθρωπος είναι κακότροπος απέναντι στον κατώτερο του και τον υποβιβάζει, το θεωρώ τραγικό”, συμπλήρωσε.

Επίσης, μίλησε για τους καλλιτέχνες και τις ιδιαιτερότητές τους, τονίζοντας: “Για να είσαι μεγάλος καλλιτέχνης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άρρωστος στην ψυχή. Έχω δει στην Αμερική μεγάλους καλλιτέχνες και ήταν μία χαρά άνθρωποι. Αυτοί που δεν είναι μια χαρά, απομακρύνεσαι και τους απομακρύνεις. Δεν με αφορούν καθόλου αυτοί οι άνθρωποι. Επιτέλους, καλλιτέχνης δεν σημαίνει άρρωστος άνθρωπος. Σημαίνει υγιής και στο σώμα και την ψυχή και κυρίως άνθρωπος που σέβεται τον συνάνθρωπό του”.

Η δήλωσή της για τον άστεγο που φιλοξενεί

Αναφερόμενη στην οικογένειά της, η Κατερίνα Διδασκάλου είπε πως κάνει τα πάντα για τα παιδιά της, αλλά τους έχει πει ότι δεν θα ακούσουν ποτέ από το στόμα της τη λέξη θυσία. “Είναι επιλογή μου και αισθάνομαι πολύ καλά με αυτήν”, τόνισε. “Έμαθα τα παιδιά μου να αγαπούν τον εαυτό τους, γιατί μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις τους άλλους”, συμπλήρωσε.

Τέλος, μιλώντας για τον άστεγο άνθρωπο που φιλοξενεί στο σπίτι της, είπε: “Είναι και η εποχή που σκέφτομαι πάρα πολύ και τα λιγότερα τυχερά παιδιά και λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. Άνοιξα την πόρτα μου σε έναν άστεγο και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι μου. Το θεωρώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι και ένα δώρο στον εαυτό μου. Αυτός που προσφέρει έχει και τη μεγαλύτερη χαρά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments