Πολιτική

Βουλή: “Πέρασε” το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους παρά το “όχι” ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25

Βουλή: “Πέρασε” το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους παρά το “όχι” ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας τους Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε τη χορήγηση του επιδόματος των 600ε και στους ένστολους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Με πλειοψηφία  εγκρίθηκε από τη Βουλή τροπολογία για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Τη ρύθμιση καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25 του Γιανη Βαρουφάκη. Σημειώνεται ότι στην τοποθέτησή της, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Παναγιώτα Πούλου είχε πει πως το κόμμα της θα στήριζε την επίμαχη ρύθμιση.

Η ρύθμιση προβλέπει τη «χορήγηση, στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, ύψους 600 ευρώ».

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 40,883 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35,993 για το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και 4,890 εκατ. ευρώ για το ένστολο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας τους Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε τη χορήγηση του επιδόματος των 600ε και στους ένστολους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments