Αθλητισμός

Μαρόκο – Γαλλία: Ο “πρωτάρης” και η “πρωταθλήτρια”

Μαρόκο – Γαλλία: Ο “πρωτάρης” και η “πρωταθλήτρια”
Τα λιοντάρια του Άτλαντα τροφοδοτούνται επίσης από ίσως την πιο απίθανη πηγή. Τις μαμάδες τους

Το Μαρόκο βιώνει το παραμύθι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από τον μεγάλο τελικό, αφού βέβαια προηγουμένως ξεπεράσεις...το εμπόδιο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας…Γαλλίας.

Τα λιοντάρια του Άτλαντα είναι ήδη η πιο επιτυχημένη αφρικανική ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου – γίνονται η πρώτη χώρα που φτάνει στο φάιναλ φορ του τουρνουά.

Για να φτάσει στον ημιτελικό, το Μαρόκο κέρδισε ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις: Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία.

Τώρα οι Atlas Lions αντιμετωπίζουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη – η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία .

Αφού το Μαρόκο νίκησε την Πορτογαλία, ο προπονητής Ουαλίντ Ρεγκράγκι συνέκρινε την ομάδα του με τον «Ρόκι».

«Κάναμε τους ανθρώπους μας και την ήπειρό μας τόσο χαρούμενους και περήφανους. Όταν παρακολουθείτε το «Rocky», θέλετε να υποστηρίξετε τον Rocky Balboa και νομίζω ότι είμαστε οι «Rocky» αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Regregui. «Νομίζω ότι τώρα ο κόσμος είναι με το Μαρόκο».

Το Μαρόκο έχει σίγουρα ξεπεράσει το βάρος του στο Κατάρ 2022, εν μέρει χάρη στον «12ο παίκτη» της ομάδας, τον κόσμο στις κερκίδες.

Χιλιάδες Μαροκινοί ζουν στη Ντόχα και χιλιάδες άλλοι έχουν κάνει το σύντομο ταξίδι στη Μέση Ανατολή για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα, δημιουργώντας ασταμάτητα θόρυβο σε κάθε αγώνα.

Μετά τη νίκη εναντίον της Πορτογαλίας, η εθνική αεροπορική εταιρεία του Μαρόκου Royal Air Maroc (RAM) ανακοίνωσε ότι προσφέρει σχεδόν 30 πτήσεις προς τη Ντόχα ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP τη Δευτέρα.

Σε αυτούς προσθέστε τους οπαδούς, αφρικανικών και αραβικών κρατών από όλο τον κόσμο.

Τα λιοντάρια του Άτλαντα τροφοδοτούνται επίσης από ίσως την πιο απίθανη πηγή. Τις μαμάδες τους.

Μετά τις δύο νίκες του Μαρόκου εναντίον της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, παίκτες όπως ο Αχράφ Χακίμι και ο Σοφιαν Μπουφάλ έχουν φωτογραφηθεί να φιλιούνται ή να χορεύουν με τις μητέρες τους.

Η παρουσία τους ακολούθησε την απόφαση του Ρεγκράγκι να καλέσει τις οικογένειες των παικτών να μείνουν με την ομάδα στη Ντόχα. Η ίδια η μαμά του Ρεγκράγκι ήταν παρούσα σε όλο το τουρνουά, για πρώτη φορά στη ζωή της.

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτης και ως προπονητής, δεν ταξίδεψα ποτέ για να τον παρακολουθήσω», είπε στον μαροκινό τηλεοπτικό σταθμό Arriyadia.

«Ζω στη Γαλλία για περισσότερα από 50 χρόνια τώρα και αυτός είναι ο πρώτος διαγωνισμός για τον οποίο έφυγα από το Παρίσι».

Αν οι οπαδοί θέλουν να δουν δάκρυα χαράς αντί για λύπη μετά τον αγώνα, τότε το Μαρόκο θα πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει και να κερδίσει τη Γαλλία.

Παρά τους στενούς δεσμούς μεταξύ των εθνών, το Μαρόκο και η Γαλλία έχουν παίξει μόνο πέντε φορές, με το Μαρόκο να έχει χάσει τις τέσσερις και να ισοφαρίζει τη μία.

Η Γαλλία από την άλλη είναι απειλητικά στα καλύτερά της, διαλύοντας όλες τις αμφιβολίες που κρέμονταν πάνω από την πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Παρά το γεγονός ότι έλειπαν τουλάχιστον πέντε βασικοί παίκτες, οι Γάλλοι έχουν αναδειχθεί ως ισχυροί διεκδικητές για να διατηρήσουν τον τίτλο τους αφού πέτυχαν τη νίκη εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά.

Ο Kylian Mbappé ήταν για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής του σόου και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά υπογράμμισε τη θέση του ως κληρονόμου όπως ο Lionel Messi και ο Cristiano Ronaldo ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Όμως κόντρα στην Αγγλία, η Γαλλία έδειξε ότι έχει πολλές άλλες απειλές εκτός από τον φορ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν επανεφηύρε τον εαυτό του ως μέσος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη κόντρα στην Αγγλία.

Όπως και ο Γκριεζμάν, ο Ζιρού είχε μια αναγέννηση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την ατυχή πορεία στο προηγούμενο μουντιάλ, επέστρεψε και έχει γίνει ο σκόρερ όλων των εποχών στη Γαλλία.

Και οι υπόλοιποι παίκτες της Γαλλίας θα πρέπει να είναι στα καλύτερά τους, καθώς ο Mbappé παρατάσσεται ενάντια όχι μόνο στον καλύτερο δεξιό μπακ του κόσμου, αλλά και στον στενότερο φίλο του, τον Hakimi.

Το ζευγάρι παίζει μαζί για την PSG και έχει γίνει αχώριστο τον τελευταίο χρόνο. Αλλά καμία αγάπη δεν θα χαθεί όταν το ζευγάρι παίξει την Τετάρτη, κάτι που είπε ο Mbappé πολύ πριν το τουρνουά.

Τον Ιανουάριο, όταν η ομάδα της PSG ήταν στη Ντόχα, ο Μπαπέ έκανε την πρόβλεψη ότι θα έπαιζε τον φίλο του.

«Γαλλία, Τυνησία ελπίζω να κερδίσουμε και μετά, θα παίξουμε με το Μαρόκο και πρέπει να καταστρέψω τον φίλο μου [Hakimi]», είπε σε ένα βίντεο που γυρίστηκε από το BeIN Sports. «Αυτό θα μου ραγίσει λίγο την καρδιά, αλλά είναι ποδόσφαιρο. Αυτό είναι, πρέπει να τον σκοτώσω».

Ο Χακίμι απάντησε λέγοντας: «Πρέπει να τον κλωτσήσω».

Ο Mbappé και η παρέα του όμως θα πρέπει να είναι στα αδίστακτοι και στα καλύτερά τους αν θέλουν να ξεπεράσουν αυτή την αποφασιστική μαροκινή ομάδα και να φτάσουν στον τελικό.

Με πληροφορίες από cnn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

10.04.2026 | 20:49

Λευτέρης Καρχιμάκης στο pagenews.gr: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται»-Απαντά για ΟΠΕΚΕΠΕ,υποκλοπές,Τέμπη

10.04.2026 | 20:19

Πριν τον Τσίπρα, η Καρυστιανού: το παρασκήνιο μιας πρόωρης στροφής

10.04.2026 | 20:11

Επιτάφιος: Δείτε live την Ακολουθία από τη Μητρόπολη Αθηνών

10.04.2026 | 20:00

Προειδοποίηση Τραμπ στο Ιράν: Φορτώνουμε πλοία με πυρομαχικά-Θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν υπάρξει συμφωνία

10.04.2026 | 19:55

Νίκος Γκέλια: Η πρώτη μου δουλειά ήρθε ακριβώς επειδή ήμουν Αλβανός μετανάστης

10.04.2026 | 19:26

Άγιο Φως υπό σκιά πολέμου –Ο Λοβέρδος στο pagenews.gr για το εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον

10.04.2026 | 19:14

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το Mythos της Anthropic που αλλάζει όλα όσα ξέρουμε για την τεχνητή νοημοσύνη

10.04.2026 | 19:05

Γιάννης Λοβέρδος στο pagenews.gr: Άγιο Φως,γεωπολιτική ένταση,ΟΠΕΚΕΠΕ–«Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε πολέμους»

10.04.2026 | 19:55

Νίκος Γκέλια: Η πρώτη μου δουλειά ήρθε ακριβώς επειδή ήμουν Αλβανός μετανάστης

10.04.2026 | 15:36

Χαμός στα social: Άγρια κόντρα Μεγκ – Τούνη με βαριές ατάκες «μου έδωσες αξία» και «ντροπή σου»!

10.04.2026 | 14:23

Χαμός στο TikTok: Ποια είναι η Τζένη Κατσίγιαννη που «σπάει» τα κοντέρ πριν καν κυκλοφορήσει το τραγούδι της!

10.04.2026 | 13:58

Συγκινεί η Τσανακλίδου: "Περπάτησα περήφανα 74 χρόνια-Το τραγούδι δεν είναι παρά η νοσταλγία της ελευθερίας"

10.04.2026 | 12:35

Δεν θα το ξεχνάει ποτέ ο Μαρκάτης: Σε ηλικία 17 ετών συναντήθηκα με τον Άγιο Παΐσιο – Ένιωσα δέος

10.04.2026 | 09:58

Συγκλονίζει ο Καλλιβωκάς: Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, κουράστηκα να είμαι σε καρότσακι

09.04.2026 | 19:16

Συγκλονίζει η Νοτοπούλου: «Έχω χάσει την ακοή μου και πλέον διαβάζω τα χείλη»

09.04.2026 | 17:32

Κόνι Μεταξά: “Κομμένο το σ@@ξ!” – Η αποκαλυπτική εξομολόγηση που θα συζητηθεί

10.04.2026 | 17:48

Η Μόσχα στηρίζει την Τεχεράνη: το Λίβανο στο επίκεντρο του “αόρατου” deal ΗΠΑ–Ιράν

10.04.2026 | 14:15

ΗΠΑ - Ιράν: Η διάσωση που πέτυχε, αλλά αποκάλυψε το βαρύ κόστος του πολέμου

10.04.2026 | 13:49

Ινδία: «Δεν θα γίνει σύμμαχος των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα» – Παρέμβαση Ανσάρι

10.04.2026 | 12:47

Περσικός Κόλπος: Τα 3 σενάρια μετά την εύθραυστη παύση των εχθροπραξιών

10.04.2026 | 10:46

Πακιστάν, Βηρυτός και εκεχειρία υπό κατάρρευση – διπλωματία στο κενό πυρός

10.04.2026 | 07:00

«ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ»: Το σχέδιο Ιράν για το Ορμούζ απειλεί την παγκόσμια ναυσιπλοΐα

10.04.2026 | 00:14

WSJ: Η Ελλάδα στην «ουρά» των χωρών που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ — Ανακατανομή στρατευμάτων στο ΝΑΤΟ

09.04.2026 | 22:00

Λωζάννη χωρίς «γκρίζες ζώνες»: Αθήνα–Άγκυρα σε τροχιά σύγκρουσης για τη Θράκη

Η τρελή μάχη Βεζένκοβ – Χίφι – Ναν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη EuroLeague

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε, ο Σάσα Βεζένκοβ (19,42 πόντοι), ο Ναντίρ Χίφι (19,03) και ο Κέντρικ Ναν (19,00) παλεύουν για το βραβείο Αλφόνσο Φορντ – Τι χρειάζεται ο καθένας την τελευταία αγωνιστική.

Η τρελή μάχη Βεζένκοβ – Χίφι – Ναν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη EuroLeague

Παναθηναϊκός – Σενάρια EuroLeague: Τι χρειάζονται οι «πράσινοι» για να μπουν απευθείας στην εξάδα

Μετά την ήττα 102-84 από τη Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 21-16 και πλέον στοχεύει αποκλειστικά την εξάδα. Νίκη με την Εφές και συνδυασμός αποτελεσμάτων με Ζάλγκιρις, Ερυθρό Αστέρα και Μονακό είναι απαραίτητος για να αποφύγει το Play-In.

Παναθηναϊκός – Σενάρια EuroLeague: Τι χρειάζονται οι «πράσινοι» για να μπουν απευθείας στην εξάδα

ΑΕΚ: Πώς και πότε θα γίνει λειτουργικό το δίδυμο Γιόβιτς – Βάργκα – Όλα στραβά στο Βαγιέκας

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, πλήρωσε τα λάθη της και τώρα χρειάζεται μεγάλη ανατροπή στην Allwyn Arena. Ο Νίκολιτς καλείται να βρει λύσεις χωρίς Γιόβιτς (τιμωρημένο), ενώ το δίδυμο Γιόβιτς-Βάργκα δεν λειτούργησε στο open play – Ο Μαρίν αποδείχθηκε αναντικατάστατος.

ΑΕΚ: Πώς και πότε θα γίνει λειτουργικό το δίδυμο Γιόβιτς – Βάργκα – Όλα στραβά στο Βαγιέκας

Χάποελ Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 85-89: Πέρασε από τη Σόφια & έδειξε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της EuroLeague

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Χάποελ με 89-85 στη Σόφια, ανέβηκε στο 25-12 και αγγίζει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου – Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε 23 πόντους, ο Βεζένκοβ και ο Πίτερς βοήθησαν καθοριστικά.

Χάποελ Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 85-89: Πέρασε από τη Σόφια & έδειξε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της EuroLeague

Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ 3-0: Όλα στραβά για την Ένωση – Θέλει θαύμα στην Allwyn Arena

Η ΑΕΚ ηττήθηκε βαριά στη Μαδρίτη, πλήρωσε ακριβά τα λάθη της και πλέον χρειάζεται μια ιστορική ανατροπή στην ρεβάνς για να προκριθεί στα ημιτελικά του Conference League. Ακχομάχ, Λόπεθ και Παλαθόν οι σκόρερ της Ράγιο.

Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ 3-0: Όλα στραβά για την Ένωση – Θέλει θαύμα στην Allwyn Arena

Σοκ πριν από τη Χάποελ: Νοκ άουτ, εκτός νέος παίκτης για τον Ολυμπιακό!

Ο Γάλλος γκαρντ τέθηκε εκτός με γαστρεντερίτιδα και προστέθηκε σε ένα ήδη βαρύ απουσιολόγιο, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στη μάχη της Σόφιας με σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια

Σοκ πριν από τη Χάποελ: Νοκ άουτ, εκτός νέος παίκτης για τον Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός: Τα πολλά και ισχυρά κίνητρα για νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μετά το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs, οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής στη Λεωφόρο – Ο Ράφα Μπενίτεθ και οι παίκτες του έχουν πολλούς λόγους να κυνηγήσουν το τρίποντο.

Παναθηναϊκός: Τα πολλά και ισχυρά κίνητρα για νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο: Το ιστορικό βήμα προς τα ημιτελικά του Conference League – Οι σκέψεις του Νίκολιτς

Η Ένωση ταξίδεψε στη Μαδρίτη για τον πρώτο προημιτελικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (21:45, COSMOTE Sport 2 & ΑΝΤ1) – Ο Μάρκο Νίκολιτς θέλει μαχητικότητα, λίγα λάθη και εκμετάλλευση των ατού της ομάδας, ενώ υπολογίζει σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες.

ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο: Το ιστορικό βήμα προς τα ημιτελικά του Conference League – Οι σκέψεις του Νίκολιτς