Διεθνή

Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι βαλίτσες που κατασχέθηκαν [pics]

Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι βαλίτσες που κατασχέθηκαν [pics]
Μέσα από την επίσημη σελίδα της στα social media, η Αστυνομία του Βελγίου δημοσίευσε τις φωτογραφίες από τα χρήματα που κατασχέθηκαν για την υπόθεση του Qatar Gate. 

Μέσα από την επίσημη σελίδα της στα social media, η Αστυνομία του Βελγίου δημοσίευσε τις φωτογραφίες από τα χρήματα που κατασχέθηκαν για την υπόθεση του Qatar Gate. Όπως είχε διαρρεύσει από την Τρίτη (13/12), το συνολικό ποσό των χρημάτων φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ, και εικάζεται πως περίπου 900.000 από αυτά εντοπίστηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, αλλά και στα χέρια του πατέρα της.

«Στο πλαίσιο ενός φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για υποψίες διαφθοράς, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατάσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρει το μήνυμα της βελγικής Αστυνομίας.

Εύα Καϊλή – Κρίνεται σήμερα η προφυλάκισή της

Ημέρα της κρίσης η σημερινή για την Εύα Καϊλή, καθώς ο ανακριτής ενώπιον του οποίου αναμένεται να εμφανιστεί θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισής της και ποιες κατηγορίες θα της αποδοθούν.

Οι έρευνες για το Qatargate «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή από Αντιπρόεδρο, με μία σχεδόν καθολική πλειοψηφία 625 ψήφων υπέρ, μόλις μία κατά και δύο αποχές.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΡΤ με τον δικηγόρο της κυρίας Καϊλή στο Βέλγιο, κ. Ριζόπουλο, της μετέφερε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν θα κάνει καμία δήλωση, κανένα σχόλιο πριν την εμφάνισή της στις δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Le Soir, δημοσίευσε φωτογραφίες από τον πακτωλό των χρημάτων, αξίας άνω του 1,5 εκ. ευρώ, που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και της Εύας Καϊλή, καθώς και στη βαλίτσα του πατέρα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments