Ελλάδα

Qatar Gate: Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή – Κρίνεται σήμερα η προφυλάκισή της

Qatar Gate: Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή – Κρίνεται σήμερα η προφυλάκισή της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Θα αποφασιστεί μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα επιστρέφει στη φυλακή

Ημέρα της κρίσης η σημερινή για την Εύα Καϊλή, καθώς ο ανακριτής ενώπιον του οποίου αναμένεται να εμφανιστεί θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισής της και ποιες κατηγορίες θα της αποδοθούν.

Οι έρευνες για το Qatargate «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή από Αντιπρόεδρο, με μία σχεδόν καθολική πλειοψηφία 625 ψήφων υπέρ, μόλις μία κατά και δύο αποχές.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΡΤ με τον δικηγόρο της κυρίας Καϊλή στο Βέλγιο, κ. Ριζόπουλο, της μετέφερε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν θα κάνει καμία δήλωση, κανένα σχόλιο πριν την εμφάνισή της στις δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Le Soir, δημοσίευσε φωτογραφίες από τον πακτωλό των χρημάτων, αξίας άνω του 1,5 εκ. ευρώ, που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και της Εύας Καϊλή, καθώς και στη βαλίτσα του πατέρα της.

Τα ιταλικά μέσα αναδεικνύουν τον ηγετικό ρόλο του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα την ΜΚΟ Fight Impunity, μοίραζε δώρα εκ μέρους του Κατάρ και του Μαρόκου σε όποιον μπορούσε να επηρεάσει αποφάσεις. Αποκαλύπτονται όμως και οι κινήσεις του συντρόφου της ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος μίλησε ώρες ολόκληρες στις αρχές.

Σύμφωνα με την Κοριέρε, ενημέρωσε τον πεθερό του για τις εφόδους με αποτέλεσμα να πιαστεί επ`αυτοφώρω βγαίνοντας από το ξενοδοχείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments