Διεθνή

Ιράν: Μετωπική η σύγκρουση του καθεστώτος με τους διαδηλωτές

Ιράν: Μετωπική η σύγκρουση του καθεστώτος με τους διαδηλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: foreignpolice

Το δρόμο της καθολικής αντιπαράθεσης επιλέγει το ολοκληρωτικό ιρανικό καθεστώς, αγνοώντας τα κύματα συμπαράστασης το δυτικού κόσμου προς τις Ιρανές διαδηλώτριες.

Το δρόμο της καθολικής αντιπαράθεσης επιλέγει το ολοκληρωτικό ιρανικό καθεστώς, αγνοώντας τα κύματα συμπαράστασης το δυτικού κόσμου προς τις Ιρανές διαδηλώτριες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ήταν η σειρά της Ιρανής ηθοποιού Ταρανέ Αλιντουστί να συλληφθεί από το καθεστώς των Αγιατολάχ.

Συγκεκριμένα, η  Ιρανή ηθοποιός συνελήφθη κατηγορούμενη από το καθεστώς για «υποκίνηση σε ταραχές και σε χάος». Η πρωταγωνίστρια είναι σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τις γυναίκες και έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ των διαδηλωτών και των διαδηλωτριών.

Έτσι, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Ιράν, το καθεστώς συνεχίζει να εκδίδει εντάλματα συλλήψεων, ακόμη και εναντίον διακεκριμένων προσώπων που συμμετέχουν στο κίνημα.

Η ηθοποιός είναι ένθερμη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και έχει εκδηλώσει την υποστήριξή της στα διεκδικητικά αιτήματα μέσα από αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οποιοσδήποτε διεθνής οργανισμός παρακολουθεί αυτό το λουτρό αίματος χωρίς να αντιδρά αποτελεί μια ντροπή για την ανθρωπότητα», έγραψε στο Instagram.

Με βάση τη σχετική ενημέρωση, «η Ταρανέ Αλιντουστί συνελήφθη για τις πρόσφατες ενέργειές της στη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών και περιεχομένου και για υποκίνηση πρόκλησης χάους».

Αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι ότι το καθεστώς και, συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές αποφεύγουν, για μία ακόμη φορά, να αναφέρουν τον τόπι της σύλληψης, γεγονός που έχει επισημανθεί και υπογραμμισθεί από φεμινιστικές οργανώσεις και το γυναικείο κίνημα των δυτικών χωρών.

Είναι πλέον σαφές ότι το θεοκρατικό καθεστώς είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει ακραιφνείς κατασταλτικές μεθόδους, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις.

Οι Ιρανοί κυβερνώντες αρνούνται να δουν κατάματα την πραγματικότητα και τα ποιοτικά αιτήματα των Ιρανών. Μετά τη σύλληψη ενός δικηγόρου των δημοσιογράφων που κάλυψαν το θλιβερό γεγονός της 22χρονης Ιρανής, ακολουθεί η σύλληψη μιας πασίγνωστης ηθοποιού. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με τη ροή των πληροφοριών, οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται τούτες τις ώρες, με τις γυναίκες να ξαναβγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες για τη σύλληψη της ηθοποιού και ζητώντας μια νέα κοινωνική ποιότητα, χωρίς υποχρεωτική χρήση της μαντίλας και αυστηρούς ενδυματικούς κώδικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments