Διεθνή

Μουντιάλ 2022: Τι θα απογίνουν τώρα τα στάδια του Κατάρ;

Μουντιάλ 2022: Τι θα απογίνουν τώρα τα στάδια του Κατάρ;

Πηγή Φωτογραφίας: WGOQATAR

Οκτώ τεράστια στάδια κατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τα φώτα έσβησαν, η Εθνική Αργεντινής επικράτησε της Εθνικής Γαλλίας, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, και οι επισκέπτες του εμιράτου παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους. Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται, είναι τι θα απογίνουν πλέον τα υπέρλαμπρα στάδια του Κατάρ. Σύμφωνα με σχετικές δημοσιογραφικές έρευνες, δεν υπάρχει κάποιο λεπτομερές σχέδιο.

Οκτώ τεράστια στάδια κατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 

Συνολικά, το Κατάρ κατασκεύασε ή ανακαίνισε οκτώ στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά η χώρα, με λιγότερους από τρία εκατομμύρια κατοίκους, είναι πολύ μικρή για να χρησιμοποιεί σε μόνιμη βάση αρκετούς αθλητικούς χώρους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του εμιράτου, στο μέλλον, η εθνική ομάδα του Κατάρ θα παίξει στο Διεθνές Στάδιο «Khalifa», το οποίο χωράει 40.000 θεατές.

Με βάση ορισμένα δημοσιεύματα, δύο στάδια θα χρησιμοποιηθούν από δύο ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι βέβαιο, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα κληθούν να πληρώσουν πολλά χρήματα για τη συντήρηση των γηπέδων, τη στιγμή κατά την οποία η προσέλευση των φιλάθλων δεν πρόκειται να είναι μεγάλη και επαρκής, για να καλύψει τα έξοδα συντήρησης.

Η λύση, η οποία συζητείται ευρέως αλλά δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί, είναι η λύση της αποσυναρμολόγησης των σταδίων. Συγκεκριμένα, γράφεται ότι τα μισά στάδια τουλάχιστον είναι καρπός συναρμολόγησης.

Ωστόσο, και πάλι, οι δημοσιογράφοι και οι ερευνητές διερωτώνται προς ποια πλευρά και σε ποιο σκοπό αυτά τα στάδια θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στην ευρύτερη περιοχή. Ορισμένοι δημοσιογράφοι «κοιτάζουν» προς χώρες της Δύσης, αλλά και προς χώρες του ανατολικού ημισφαιρίου, ιδιαίτερα σε αυτές που το άθλημα αρχίζει να αναπτύσσεται ταχύτατα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments