Διεθνή

ΗΠΑ: Η ώρα του απολογισμού του τρομερού τυφώνα

ΗΠΑ: Η ώρα του απολογισμού του τρομερού τυφώνα

Πηγή Φωτογραφίας: protothema/Αρχείου

Σήμερα, οι αρχές των διαφόρων Πολιτειών κατέγραψαν συνολικά 32 θανάτους σε εννέα Πολιτείες. Περισσότερα από 300.000 αμερικανικά και καναδικά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Από την Πέμπτη, μια ισχυρότατη καταιγίδα διαρκείας, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, χιόνια και χιονοθύελλες παρέλυσε το βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας πίσω του έναν ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό.

Σήμερα, οι αρχές των διαφόρων Πολιτειών κατέγραψαν συνολικά 32 θανάτους σε εννέα Πολιτείες. Περισσότερα από 300.000 αμερικανικά και καναδικά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Σήμερα, Δευτέρα, οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει συνολικά 32 θανάτους σε εννέα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 13 θανάτων στην κομητεία Έρι της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία περιλαμβάνει την πόλη Μπάφαλο, όπου οι χιονοστιβάδες έφτασαν κατά τόπους φθάνοντας τα «τρία μέτρα ύψος». Ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα σε αυτοκίνητα και άλλα στο δρόμο, μέσα στο χιόνι.

Από υλική πλευρά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες στέρησαν από τον ηλεκτρισμό περισσότερα από 48.000 σπίτια την Κυριακή, ιδίως στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά στερήσει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 150.000 αμερικανικά σπίτια, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Poweroutage.us».

Ο πρωτοφανής τυφώνας έπληξε και την καναδική πλευρά. Ιδιαίτερα, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εξακολουθούσαν να μην έχουν δύναμη για τα Χριστούγεννα, ειδικά στο Οντάριο και το Κεμπέκ. Αυτό το πολικό ψύχος εμποδίζει οποιοδήποτε αεροπλάνο να απογειωθεί ή να προσγειωθεί. Έτσι, περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή. Αυτές οι ακυρώσεις προστέθηκαν σε περίπου άλλες 3.500 πτήσεις που ακυρώθηκαν το Σάββατο και άλλες 6.000 πτήσεις, που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Πλέον, οι αμερικανικές αρχές καλούν τους κατοίκους των Βορείων Πολιτειών να μην μετακινούνται πάντα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του πάχους του χιονιού που εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Ακόμη, μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα περιστατικά υγείας στο σπίτι, αφού «ένα κρυολόγημα θα μπορούσε να προκαλέσει κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς και υποθερμία και θάνατο εάν η έκθεση παραταθεί», προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, και αυτό καθιστά κάθε κίνηση «επικίνδυνη ή και μερικές φορές αδύνατη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments