Αθλητισμός

Βενιαμίν Αμπόσι: Ενα από τα κορυφαία διαμάντια του ελληνικού μπάσκετ [vid]

Βενιαμίν Αμπόσι: Ενα από τα κορυφαία διαμάντια του ελληνικού μπάσκετ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SPORT24

Ποιος είναι ο 16χρονος, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το εκτός έδρας ματς με την Καρδίτσα (89-75) και πέτυχε την 10η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Basket League.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Μια αναμέτρηση στην οποία ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, με τον Αλεκ Πίτερς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να φωνάζει «παρών» ενόψει των δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων που ακολουθούν.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον Ντόρσεϊ

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Ελληνας τεχνικός έκανε μάλιστα την… έκπληξη και έριξε στο παρκέ τον 16χρονο, Βενιαμίν Αμπόσι, με τον νεαρό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Ποιος είναι, όμως, ο Βενιαμίν Αμπόσι; Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία projects του ελληνικού μπάσκετ.Ο 16χρονος, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη και αυτή είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι. Η μητέρα του είναι από την Ελλάδα και ο πατέρας του από την Αφρική, ενώ πριν έρθει στους Ερυθρόλευκους ήταν στον Εργοτέλη. Ο Αμπόσι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό U16 (σ.σ η γαλανόλευκη ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τη Γαλλία).

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εγχώριου μπάσκετ, με τον 16χρονο να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό U16, έχοντας μέσο όρο 6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία είχε 8 πόντους, ενώ στον μικρό τελικό με τη Γαλλία είχε 7. Μια αναμέτρηση μάλιστα στην οποία αγωνίστηκε τραυματίας.

Στο Rising Stars της περσινής σεζόν είχε μέσο όρο 6.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα, ενώ φέτος έχει 11.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.5 κλέψιμο ανά ματς, όπως επίσης και 1 μπλοκ με 13.8 στο ranking. Νούμερα τα οποία θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτερα, εάν ο 16χρονος δεν είχε υποστεί ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης και να χάσει αρκετά ματς.Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Βενιαμίν Αμπόσι, ο οποίος δείχνει ικανός να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Στο μεγάλο λιμάνι μάλιστα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του μπάσκετ, με τον 16χρονο να βρίσκεται δίπλα στους κορυφαίους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments