Διεθνή

Adeus Perola Negra!

Adeus Perola Negra!

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, FILE/FOX NEWS

Ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Πελέ, γνωστός και ως «μαύρο μαργαριτάρι» (perola negra), σπέθανε σε ηλικία 82 ετών

Ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Πελέ, γνωστός και ως «μαύρο μαργαριτάρι» (perola negra), σπέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου μόλις έχασε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του. Μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, που ανακαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, πέθανε ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, πιο γνωστός ως Pelé.

Ο «Βασιλιάς» νοσηλευόταν, σχεδόν συνεχώς, από τον Νοέμβριο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής τους από τον καρκίνο στο στομάχι. Για αρκετές μέρες, η οικογένειά του βρισκόταν στο κρεβάτι του, αλλά ο πρώην παίκτης δεν είχε πλέον τις αισθήσεις του και σταδιακά έχανε την τελευταία του μάχη.

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο μιας πλούσιας ζωής, που σημαδεύεται ιδιαίτερα από τη στρογγυλή μπάλα της οποίας είναι και θα παραμείνει αναμφίβολα ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος.

Γεννημένος το 1940, ο Πελέ έκανε όνομα νέος, πολύ νέος όταν πέτυχε τα πρώτα του κατορθώματα σε ηλικία 16 ετών στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας στο σύλλογό του, σχεδόν για πάντα, την Σάντος.

Ήταν μόλις 17 ετών όταν επιλέχθηκε με τη Βραζιλία για να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία.

Θα κατακτήσει όμως 3 Παγκόσμια Κύπελλα το 1958, τα 1962 και το 1970.

Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σάντος,  έχοντας 583 συμμετοχές και επιτυγχάνοντας 567 τέρματα.

Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments