Διεθνή

Ακάρ για χωρικά ύδατα: «Ένα λάθος βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα»

Ακάρ για χωρικά ύδατα: «Ένα λάθος βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα»

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet

Eντονη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για το ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας

Eντονη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για το ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, μέσω της Κρήτης.  Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ o Τουρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα , δεν δέχεται  την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Και προειδοποίησε ότι «ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα». «Δεν δεχόμαστε την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλιων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό.

Το 1995 έγινε μια η σχετική εργασία  στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα.  Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά στρατιωτικοποιούνται , πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα» δήλωσε ο Ακαρ.

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για τα ελληνοτουρκικά

Εκτός ελέγχου συνεχίζουν να κινούνται τούρκοι αξιωματούχοι με τελευταίο επεισόδιο να αποτελούν οι πολεμικές ιαχές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι αναφορές του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης, προκάλεσαν την οργή της Αθήνας αλλά και την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα» είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς ενώ υπενθυμίζοντας το casus belli συμπλήρωσε: «Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ».

Αθήνα απάντησε άμεσα σε σκληρή γλώσσα στις νέες τουρκικές προκλήσεις. Αρχικά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και αργότερα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με ανακοίνωσή του, υπογράμμισε πως η Ελλάδα «ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται» ενώ χαρακτήρισε αδιέξοδη την τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments