Τεχνολογία

Twitter: Διάσημος χάκερ εκβιάζει και ζητά λύτρα για τα δεδομένα 400 εκ. χρηστών

Twitter: Διάσημος χάκερ εκβιάζει και ζητά λύτρα για τα δεδομένα 400 εκ. χρηστών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα δεδομένα που υποτίθεται ότι έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail διασημοτήτων και πολιτικών

Ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διερευνά το Twitter μετά τον ισχυρισμό χάκερ ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα άνω των 400 εκατομμυρίων λογαριασμών της πλατφόρμας.

Τον ισχυρισμό έκανε ο χάκερ με το όνομα Ryushi απαιτώντας παράλληλα το ποσό των 200.000 δολαρίων για να «επιστρέψει» τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων και δεδομένα διασημοτήτων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή (Data Protection Commission) ανακοίνωσε ότι «θα εξετάσει τη συμμόρφωση του Twitter με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα ασφάλειας». Το Twitter από την πλευρά του δεν σχολίασε το θέμα.

Μάλιστα, ο κατά τα άλλα… λαλίστατος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Έλον Μασκ δεν απάντησε ούτε σε tweet που του απεύθυνε ο εξειδικευμένος σε θέματα κυβερνοασφάλειας δημοσιογράφος Μπράιαν Κρεμπς, παρά το γεγονός ότι η διαρροή των δεδομένων φαίνεται να έχει γίνει πριν ο Μασκ εξαγοράσει το Twitter.

Του θέματος επιλήφθηκε η ιρλανδική DPC μιας και η ευρωπαϊκή έδρα του Twitter βρίσκεται στο Δουβλίνο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Βρετανία, τα δεδομένα που υποτίθεται ότι έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων αυτών διασημοτήτων και πολιτικών, ωστόσο το πραγματικό μέγεθος της διαρροής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αντίθετα, υποστηρίζεται ότι μόνο ένα μικρό «δείγμα» έχει δημοσιοποιηθεί. Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι τα δεδομένα της Αμερικανίδας, μέλος του Κογκρέσου, Αλεξάνδρεια Οκάσιο-Κορτέζ περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο μικρό δείγμα που έχει δημοσιευτεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments