Nέα της αγοράς

Tesla: Πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτών στη Νότια Κορέα

Tesla: Πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτών στη Νότια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - Ypodomes.com

Ποια είναι η «λεπτομέρεια» που «παρέλειψε» να αναφέρει στην ιστοσελίδα της

Πρόστιμο 2,85 δισεκατομμυρίων γουόν, που ισοδυναμεί με 2,2 εκατομμύρια δολάρια, επιβάλλει στην Tesla η αντιμονοπωλιακή αρχή της Νότιας Κορέας, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απέκρυψε από τους πελάτες της ότι η αυτονομία οδήγησης επηρεάζεται σημαντικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας δήλωσε ότι η Tesla είχε υπερβάλει κατά την προβολή της εμβέλειας οδήγησης των αυτοκινήτων της με μία μόνο φόρτιση, της οικονομικής τους απόδοσης σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα καθώς και των επιδόσεων των υπερσυμπιεστών της, στον επίσημο τοπικό της ιστότοπο από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι πρόσφατα.

Tesla: Αύξηση 40% στις παραδόσεις οχημάτων για το 2022

Η αυτονομία των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας περιορίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες έως και 50,5% σε σύγκριση με αυτό που αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή.

Στον ιστότοπό της, η Tesla παρέχει συμβουλές χειμερινής οδήγησης, όπως προετοιμασία οχημάτων με εξωτερικές πηγές ενέργειας και χρήση της ενημερωμένης εφαρμογής Energy για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά δεν αναφέρει την απώλεια αυτονομίας οδήγησης σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Το 2021, η Citizens United for Consumer Sovereignty, καταναλωτική οργάνωση της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι η εμβέλεια οδήγησης των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων μειώνεται έως και 40% σε χαμηλές θερμοκρασίες όταν οι μπαταρίες χρειάζονται θέρμανση, της Tesla μάλιστα ακόμη περισσότερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments