Διεθνή

Ρεπουμπλικανοί: 7η ήττα για τον Μακάρθι στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ρεπουμπλικανοί: 7η ήττα για τον Μακάρθι στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Πηγή Φωτογραφίας: nikkeiAsia/LEAH MILLIS | Συντελεστές: REUTERS

Σε φαρσοκωμωδία για το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών εξελίσσεται η εκλογή προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Σε φαρσοκωμωδία για το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών εξελίσσεται η εκλογή προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς άκαρπη αποδείχτηκε και η έβδομη ψηφοφορία.  Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Κέβιν Μακάρθι δεν κατάφερε (και πάλι) να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, εντούτοις θα διεξαχθεί και όγδοη ψηφοφορία, πάλι με τον ίδιο ως υποψήφιο…

Oι ψήφοι στο νέο γύρο είχαν ως εξής: 212 ο Δημοκρατικός Τζέφρις, 201 ο Μακάρθι, 19 ο  επίσης Ρεπουμπλικανός Ντόναλντς, 1 ψήφος για… τον Τραμπ και 1 παρών!

Οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, ακόμη και μετά από τις κεκλεισμένων των θυρών ολονύχτιες διαπραγματεύσεις (από Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη το πρωί) στις οποίες ο Μακάρθι φέρεται να έκανε περισσότερες παραχωρήσεις στους «σκληροπυρηνικούς» ενώ υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες «κάνουν πρόοδο».

Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής απαιτούνται 218 ψήφοι. Η κατάσταση αυτή, πρωτόγνωρη εδώ και έναν αιώνα, έχει παραλύσει το Σώμα: χωρίς πρόεδρο, οι βουλευτές δεν μπορούν να ορκιστούν, ούτε να ψηφίσουν νομοσχέδια. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν επίσης να ξεκινήσουν τις έρευνες που είχαν υποσχεθεί σε βάρος του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments