Διεθνή

Εκεχειρία τέλος

Εκεχειρία τέλος

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Σύμφωνα με έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτίθενται εναντίον ουκρανικών στόχων.

«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις». Ανήμερα των ρωσικών Χριστουγέννων, οι Ρώσοι διέκοψαν την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, προς τις οποίες ο Β. Πούτιν είχε απευθύνει, την προηγουμένη, πρόταση για εκεχειρία 36 ωρών.

Σύμφωνα με έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτίθενται εναντίον ουκρανικών στόχων.

Έτσι, οι σειρήνες της ρωσικής αεροπορικής επιδρομής ακούγονται και πάλι σε ολόκληρη την Ουκρανία, παρά τη ρωσική κατάπαυση του πυρός.

Κατά την ρωσική προσέγγιση των γεγονότων, η Ουκρανία είναι εκείνη που φέρει την ευθύνη της επίθεσης, δεδομένου ότι υποστηρίζεται από τη Μόσχα ότι οι Ουκρανοί διέρρηξαν τους όρους της ανακωχής και επιτέθηκαν σε ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με ρωσικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Ουκρανία συνέχισε να βομβαρδίζει οικισμούς και θέσεις του ρωσικού στρατού, παρά την τήρηση της εκεχειρίας από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι «παρά την τήρηση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός από τη ρωσική ομάδα στρατευμάτων σήμερα, 6 Ιανουαρίου, από τις 12:00 ώρα Μόσχας, το καθεστώς του Κιέβου συνέχισε να βομβαρδίζει οικισμούς και θέσεις ρωσικών στρατευμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments