Αθλητισμός

«Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα σημεία από την ΑΕΚ»

«Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα σημεία από την ΑΕΚ»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Παναθηναϊκός έφερε στο μεγαλύτερο διάστημα το ντέρμπι στα μέτρα του

Ηπρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό με έναν τρόπο, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ κανείς. 1-0 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena, με μια σειρά από εξαιρετικά σπάνια γεγονότα. Σε ένα σημείο, που το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο του ρυθμού, είχε χάσει μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπερνάρ και δεν είχε απειληθεί από την «Ένωση», συνέβησαν πολλά στα όρια του… ανεξήγητου. Διακοπή του ντέρμπι λόγω κροτίδας (απαράδεκτη ενέργεια) που ανάγκασε τον Μπρινιόλι να ξαπλώσει στο χορτάρι. Ο διαιτητής στη συνέχεια δίνει στους γηπεδούχους την μπάλα, παρότι αυτή ήταν διεκδικήσιμη όταν είχε σφυρίξει(!), η άμυνα έχει για πρώτη φορά αδράνεια, ο Πινέδα σουτάρει από αριστερά, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του Ιταλού γκολκίπερ και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία στο ντέρμπι για το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο. Ο Παναθηναϊκός έφερε στο μεγαλύτερο διάστημα το ντέρμπι στα μέτρα του. Έβγαλε σβηστά το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη μέχρι να δεχθεί το τέρμα, με τον τρόπο, που αναφέραμε παραπάνω, ήλεγχε το ματς και έπαιρνε όλο και περισσότερα μέτρα. Από το γκολ και μετά το ματς έγινε, από κάποιο σημείο και έπειτα… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Παναθηναϊκό να χάνει την τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι του Ιωαννίδη, προτού ο Μπρινιόλι αποκρούσει το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία. Οι «πράσινοι» ήταν ξανά άτυχοι. Θα μπορούσαν να φύγουν με την ισοπαλία από την OPAP Arena, αλλά ένα ακόμη δοκάρι (το τέταρτο στα τελευταία ισάριθμα ματς στον δεύτερο γύρο!), δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Σε γενικές γραμμές και με δεδομένη τη δυσκολία του αγώνα, η εμφάνιση ήταν θετική. Κυρίως στο τακτικό κομμάτι. Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, πέρα από το αποτέλεσμα, ήταν η έλλειψη τόλμης σε αρκετά σημεία του αγώνα και το επιθετικό παιχνίδι. Θα πει κάποιος ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ηττήθηκε με μια ευκαιρία, ενώ είχε περισσότερες. Και φυσικά κάτι τέτοιο είναι σωστό. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι ενόψει της συνέχειας το «τριφύλλι» θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση μεσοεπιθετικά, προκειμένου να βάλει περισσότερη ποιότητα, δημιουργία και φαντασία στο παιχνίδι του. Επίσης, παρατηρήσαμε έλλειψη καθαρού μυαλού και εκνευρισμό για μεγάλο διάστημα μετά το γκολ της ΑΕΚ, κάτι που σε τέτοιου τύπου παιχνίδια απαγορεύεται να συμβαίνει.

Μια ήττα στις λεπτομέρειες, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα. Το πρώτο ματς με το απόλυτο μηδέν, σε επίπεδο αποτελέσματος, για τον Παναθηναϊκό ήρθε τον Ιανουάριο. Προφανώς και η ήττα «πονάει» τον Παναθηναϊκό, αλλά το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η συνέχεια. Μια συνέχεια που πρέπει να έχει σωστή διαχείριση σε κάθε τομέα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συνέχεια στη σκληρή δουλειά, βελτίωση, πνευματική ανάταση, μεταγραφές για να καλυφθούν τα κενά και φυσικά επιστροφή στις νίκες. Δεν ήρθε η καταστροφή με την πρώτη ήττα σε ένα ντέρμπι. Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, αλλά υπάρχει ένας μαραθώνιος, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και να οφείλει να ανασυνταχθεί.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments