Ελλάδα

Πάτερ Αντώνιος: Πήρε προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου

Πάτερ Αντώνιος: Πήρε προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου πήρε ο πάτερ Αντώνιος προκειμένου να καταθέσεις για τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια.

Προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου πήρε ο πάτερ Αντώνιος προκειμένου να καταθέσεις για τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια. Μέσω των συνηγόρων του, ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει την δικογραφία και να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Η αναβολή ωστόσο έχει εξοργίσει τους καταγγέλλοντες, με τον δικηγόρο του 15χρονου που ισχυρίζεται ότι ο π. Αντώνιος ασέλγησε σε βάρος του, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα ο πάτερ Αντώνιος θα έπρεπε να έρθει και να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη στα μάτια, κάτι που δεν κάνει».

«Αποφεύγει τις ερωτήσεις των εισαγγελέων, ενώ εδώ και δύο μήνες έλεγε ότι είναι έτοιμος» φέρονται να αναφέρουν οι οικογένειες των φερόμενων θυμάτων, όπως αναφέρει ο Alpha.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έλαβε κλήση να παράσχει εξηγήσεις και σχετικά με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων, παιδιών, δηλαδή, που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση, αλλά και το αδίκημα του κακουργηματικού βαθμού για κατάχρηση ανήλικων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού. Η κλήση του π. Αντώνιου έγινε από τις εισαγγελικές Αρχές, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε δομή επαρχιακής πόλης, και ενός 15χρονου, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις εις βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της Κιβωτού έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας, εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατέρα Αντώνιου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στον Βόλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments