Διεθνή

Ρώσος Υπ. Εθνικής Ασφαλείας: Η Ρωσία δεν έχει πόλεμο με την Ουκρανία

Ρώσος Υπ. Εθνικής Ασφαλείας: Η Ρωσία δεν έχει πόλεμο με την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Sergei Karpukhin | Συντελεστές: AP/REUTERS/Alexander Ermochenko

Ο επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, τονίζει σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ουκρανία, αλλά με το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία

Ο επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, τονίζει σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ουκρανία, αλλά με το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία. Ο πιο στενός συνεργάτης του Β. Πούτιν, το αποκαλούμενο «γεράκι του Κρεμλίνου, προσθέτει πως οι δύο λαοί συνδέονται με ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ τους και πως υπάρχουν πεδία συνεννόησης της Μόσχας με το Κίεβο.

Ο Ν. Πατρούσεφ είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου από παλιά, έχουν συνυπάρξει και έχουν συνεργαστεί επί πολλά έτη στην πάλαι ποτέ KGB. Έχει πέσει θύμα απόπειρας δηλητηρίασης και θεωρείται ως ο εμπνευστής της πολεμικής επίθεσης εναντίον του ουκρανικού λαού.

Κατά τον Πατρούσεφ, ο πόλεμος (η πολεμική επιχείρηση όπως μονότονα χρησιμοποιεί τον επίμαχο όρο) δεν πρέπει να θεωρείται ότι διεξάγεται ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες χώρες, αλλά μεταξύ Ρωσίας, από τη μια πλευρά, και του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Αγγλίας, από την άλλη.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αυτή είναι μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΝΑΤΟ, και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αγγλίας, με τη Ρωσία», υποστηρίζει ο Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής εθνικής ασφάλειας κατηγορεί τους ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι «φοβούνται την άμεση επαφή» με τη Ρωσία και ότι εργαλειοποιούν για τον λόγο αυτό τους Ουκρανούς, τους οποίους σύρουν «προς βέβαιο θάνατο».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία γιατί, εξ ορισμού, δεν μπορούμε να έχουμε μίσος προς τους απλούς Ουκρανούς», επιμένει ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος κάνει έκκληση στους δεσμούς μεταξύ των πολιτισμών και των παραδόσεων των δύο χωρών.

Ο Ν. Πατρούσεφ υποστηρίζει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία χρησιμεύει τόσο για την «απελευθέρωση» τμημάτων της γειτονικής χώρας όσο και για τον τερματισμό του «αιματώδους πειράματος» των δυτικών δυνάμεων, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν να «καταστρέψουν τον αδελφό ουκρανικό λαό».

«Η Δύση, στο όνομα των φιλοδοξιών της, ουσιαστικά καταστρέφει τον ουκρανικό λαό, αναγκάζοντας τον εργαζόμενο πληθυσμό να πεθάνει στο πεδίο της μάχης και βυθίζοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό στη φτώχεια».

Ο κορυφαίος συνεργάτης του Β. Πούτιν συμπληρώνει ότι «φοβούμενοι την άμεση επαφή, οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ οδηγούν τους Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο. Με τη βοήθεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ρωσία απελευθερώνει τις περιοχές της από την κατοχή».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η Ρωσία «παρακάμπτει» τις δυτικές δυνάμεις και απευθύνεται απευθείας στον ουκρανικό λαό. Το ίδιο συνέβη και με την πρόσφατη προσωρινή, μονομερή κατάπαυση του πυρός. Ο Πούτιν απευθύνθηκε ουσιαστικά άμεσα στην Ουκρανία, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια αναφορά σε τρίτη, δυτική δύναμη.

Αν η τακτική αυτή γίνει μονιμότερη, θα σηματοδοτεί πιθανότατα τη βούληση του Κρεμλίνου να θέσει στο περιθώριο, όσο περισσότερο είναι δυνατόν, την δυτική επιρροή στο Κίεβο κα να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκατάνευση από τον Ουκρανικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται πολύ σκληρά, όλο το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments