Ελλάδα

Τα πλάνα των Τούρκων για το που πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο Anadolu [vid]

Τα πλάνα των Τούρκων για το που πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο Anadolu [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

«Θα πρέπει να πλέει νότια της Κρήτης ή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης»

Στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη αναφέρονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις, με φόντο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Haberturk έχει τίτλο «Ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη», ενώ η Sozcu «Η Ελλάδα έδωσε ρηματική διακοίνωση στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνας».

Τα σχέδια για το ελικοπτεροφόρο Anadolu

Αναλύσεις και συζητήσεις φέρνει το πού μπορεί και πού πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, Anadolu. Αναλυτές σχολίασαν πως «θα πρέπει να πλέει νότια της Κρήτης ή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης – Έτσι θα εμποδίσουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Ο στρατηγικός αναλυτής του κέντρου ερευνών ASAM, Εράι Γκιουτσουλέρ, δήλωσε: «To Αnadolu φυσικά μπορεί να βρεθεί και στο Αιγαίο όμως εγώ ως στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα εκεί, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών είναι κοντινές. Αντιθέτως είναι καλύτερα να πλέει νότια της Κρήτης για να μπορεί να επέμβει σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική.

Ξέρουμε πως το επόμενο ύπουλο και πονηρό βήμα της Ελλάδας θα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης. Αν τα επεκτείνουν ανατολικά και βόρεια του νησιού, τότε η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης μετατρέπεται σε περιοχή ελληνικών χωρικών υδάτων. Αν λοιοόν πλεύσει το Anadolu. στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κρήτη τότε η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη για τα 12 μίλια».

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Την σαπίλα που έχει προκαλέσει στο κράτος, την ζήσαμε και χθες. Είδαμε τους επιτελείς του στρατού να χειροκροτούν τα ψέματα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον μου.

Ο Κιλιτσντάρογλου απάντησε: «Tο στράτευμα να ξέρει τα όρια του. Η πολιτική δεν είναι δουλειά των στρατιωτικών».

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «H πολιτική δεν είναι δουλειά των στρατιωτικών. Όλοι θα ξέρουν τα όρια τους. Όλοι θα καταλάβουν το τι σημαίνει η θέση που έχει αναλάβει. Αν οι στρατιωτικοί θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική ας βγάλουν τη στολή, να πάνε δίπλα στο Ερντογάν».

Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν ανέφερε «δείχνοντας» τον Κιλιτσντάρογλου: «Αυτοί που εναντιώθηκαν στην πώληση αυτού του εργοστασίου και προκάλεσαν φόβο εναντίον του ξένου κεφαλαίου ζητούν βοήθεια από οικονομικούς τεχνοκράτες. Ενώ εμείς δεἴχνουμε αυτά τα έργα μαζί με τους δικούς μας εργάτες και επιστήμονες».

Ο Ερντογάν σημείωσε: «Υπάρχει ένας βουλευτής στο Σαγγάριο που εκπροσωπεί αυτή την όμορφη πόλη και κέρδισαν απο αυτόν 50.000 λίρες καθώς καταδικάστηκε για όσα είπε εναντίον μου και τα χρήματα τα έδωσα σε ένα ίδρυμα, αυτός ας έχει κάνει κι ένα καλό με αυτόν τον τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments