Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι αφίξεις των εστεμμένων [pics]

Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι αφίξεις των εστεμμένων [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη στην Αθήνα.

Σήμερα αναμένεται η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη στην Αθήνα. Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» βρίσκεται σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας αναμένεται να παραστεί σύσσωμη στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα από τη  Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα αφίχθησαν η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας. Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και επικεφαλής του Οίκου του. To βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας καταργήθηκε το 1944 δίνοντας την θέση του στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments