Ελλάδα

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την ταφή του τ. βασιλιά Κων/νου – Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα παρευρεθούν [vid]

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την ταφή του τ. βασιλιά Κων/νου – Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα παρευρεθούν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πυρετώδεις προετοιμασίες για την έλευση «γαλαζοαίματων» για την κηδεία του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την κηδεία του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου που θα γίνει στη Μητρόπολη τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Οι τελευταίες εργασίες ολοκληρώνονται στο Τατόι όπου θα γίνει ο ενταφιασμός, ενώ οριστικοποιήθηκε και η διάταξη των υψηλών προσκεκλημένων κατά την Εξόδιο Ακολουθία.

Εξήντα άτομα έχουν προσκληθεί από τη χώρα μας και 130 από το εξωτερικό.

Οι εργασίες στο Τατόι συνεχίστηκαν πυρετωδώς για τέταρτη ημέρα, καθώς είχαν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα κυρίως από τους κορμούς καμμένων δέντρων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σήμερα στις 7:30 το πρωί τα πρώτα συνεργεία που είναι υπεύθυνα για τη διαμόρφωση και ανάπλαση του χώρου έχουν πιάσει δουλειά.

Μέσα σε λίγες ημέρες το Τατόι άλλαξε όψη.

Έχουν σχεδόν ετοιμαστεί οι δρόμοι, το πάρκινγκ και έχει γίνει η δεντροφύτευση με τα συνεργεία να εργάζονται εντατικά ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί αύριο.

Χωμάτινα δρομάκια στρώθηκαν με χαλίκια, καμένα δέντρα και κλαδιά κόπηκαν και απομακρύνθηκαν και το εκκλησάκι της Αναλήψεως επισκευάστηκε.

Φορτηγά με καρότσες γεμάτες κορμούς δέντρων κατεβαίνουν το στενό δρομάκι, σταματούν και μαζεύουν ξερόχορτα και κλαδιά.

Οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν και δουλεύουν πυρετωδώς όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στο Τατόι νωρίς το πρωί μετέβη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να δει από κοντά τις εργασίας που είναι σε εξέλιξη στο λόφο των βασιλικών τάφων.

Πίσω από το μαυσωλείο βρίσκονται οι τάφοι του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης. Πλησίον των τάφων των γονέων του θα ταφεί, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Στο λόφο Παλαιόκαστρο βρίσκονται θαμμένα 22 μέλη της τέως ελληνικής δυναστείας.

Οι προετιμασίες κορυφώνονται και στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης.

Οι υπάλληλοι του δήμου καθαρίζουν περιμετρικά του ναού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments