Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους – “Αστακός” η Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους – “Αστακός” η Αθήνα
Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη κάποιοι από τους υψηλούς προσκεκλημένους της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενόψει της κηδείας του τη Δευτέρα.

Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη κάποιοι από τους υψηλούς προσκεκλημένους της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενόψει της κηδείας του τη Δευτέρα. Λίγο μετά τις 19:30 έφτασαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η σύζυγός του Λετίθια, ενώ έπειτα από μία ώρα κατέφθασαν στο ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος και η σύζυγός του Σίλβια.

Νωρίτερα, η οικογένεια του έκανε τη τελική πρόβα για την κηδεία. Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι αλλά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Mέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη καταφθάνουν από το απόγευμα στην Αθήνα ενόψει της αυριανής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Η παρουσία της αστυνομία είναι εμφανής ενώ αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» προκειμένου να δει από κοντά τους ξένους προσκεκλημένους.

Μάλιστα, οι 50 «γαλαζοαίματοι» που βρίσκονται στην πρωτεύουσα παρέστησαν και στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάννια. Κατά τη διάρκεια του δείπνου διαδραματίστηκαν συγκινητικές στιγμές, αφού πολλοί από τους καλεσμένους θυμήθηκαν στιγμές με τον Κωνσταντίνο και τις μοιράστηκαν με την οικογένεια λίγο πριν περάσουν στην τραπεζαρία.

Κάποιοι παρέδωσαν και φωτογραφίες στον Νικόλαο και τον Παύλο από τις στιγμές που είχαν με τον πατέρα του, αλλά και τους ίδιους όταν ήταν παιδιά.

Κλείνει με ΝΟΤΑΜ ο εναέριος χώρος

Τον εναέριο χώρο της Αττικής και συγκεκριμένα περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια «σφραγίζουν» με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και τη μεταφορά της σορού για την ταφή στο Τατόι, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας εκπροσώπων βασιλικών οίκων από όλον τον κόσμο και σημαινόντων προσώπων, είναι δρακόντεια, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ από τις 10 το βράδυ της Κυριακής έχει απαγορευτεί το πάρκινγκ στην περιοχή γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων και πέντε drones. Στο εσωτερικό της Μητρόπολης θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις. Στο Τατόι η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments