Πολιτική

Μητσοτάκης: Ρύθμιση για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα Κασιδιάρη

Μητσοτάκης: Ρύθμιση για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τα πιθανά ενδεχόμενα μετεκλογικών συνεργασιών, την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών και δίνει ιδιαίτερο βαρύτητα στην ανάγκη να ενισχυθούν οι απολαβές των εκπαιδευτικών της χώρας.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».  Ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τα πιθανά ενδεχόμενα μετεκλογικών συνεργασιών, την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών και δίνει ιδιαίτερο βαρύτητα στην ανάγκη να ενισχυθούν οι απολαβές των εκπαιδευτικών της χώρας.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται είναι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας, ξεκαθαρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αυτοκαθορίζεται ως ένας προοδευτικός κεντροδεξιός πολιτικός και εκτιμά πως η ΝΔ του σήμερα έχει σημαντικές διαφορές από το κόμμα περασμένων δεκαετιών.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει πως, «αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους». Το ερώτημα είναι με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα επιδιωχθεί η μετεκλογική συνεργασία. Ο κ, Μητσοτάκης απορρίπτει τη συνεργασία με την Ελληνική Λύση και τοποθετείται αρνητικά έναντι της μετεκλογικής συνεργασίας με τον Σύριζα – Προοδευτική Συνεργασία, αν και αναγνωρίζει στον Αλέξη Τσίπρα «εντυπωσιακό πολιτικό ένστικτο» και δηλώνει ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους -σε μια επίδειξη χιούμορ- αρνείται να κατονομάσει για να μην… τους κάψει στις εκλογές.

Για τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το θέμα σχετικά με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο κ. Μητσοτάκης μιλά για «ξεκάθαρο λάθος» και προσθέτει πως το όλο ζήτημα έχει και συστημικά χαρακτηριστικά: «Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους».

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του κ. Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την Πατρίδα», υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις».

Αναφορικά με την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως «δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς», ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του για να αποδοθούν «οι τιμές που πρέπει».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός δηλώνει ξεκάθαρα ότι μεγάλη πρόκληση της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας θα είναι το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και εκπαιδευτικών.

 Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «κάνουμε πολλά πράγματα στην Παιδεία αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα. (…) Πιστεύω ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη δεύτερη τετραετία θα αφορά το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων γιατρών και καθηγητών. (…) Η αλήθεια είναι ότι ζητάμε πολλά πάρα πολλά από τους καθηγητές μας και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα. Είναι κάτι το οποίο όσο θα έχουμε δημοσιονομικές ανάσες θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

«Όπως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να βελτιώνονται γιατί είναι ακόμα χαμηλοί έτσι και οι μισθοί σε κρίσιμες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να αυξάνονται γιατί επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο έργο», συμπληρώνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments