Διεθνή

Ακάρ: Περιμένουμε από την Σουηδία να τερματίσει τις άθλιες προσπάθειες

Ακάρ: Περιμένουμε από την Σουηδία να τερματίσει τις άθλιες προσπάθειες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO/twitter

Στις ενέργειες που συνέβησαν στην Σουηδία με το κάψιμο του Κορανίου αντέδρασε έντονα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Στις ενέργειες που συνέβησαν στην Σουηδία με το κάψιμο του Κορανίου αντέδρασε έντονα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε δήλωση που έκανε μετά την τηλεδιάσκεψη με την ανώτατη διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK). Η αντίδραση του Χ. Ακάρ έρχεται μετά την «έκρηξη» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Περιμένουμε από την Σουηδία και την Φινλανδία να δείξουν τη δύναμη και την κρατική αποσφαστιστικότητα το συντομότερο δυνατό, να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και να βάλουν τέλος στις αποκρουστικές και απεχθείς απόπειρες εναντίον μας».

Δηλώνοντας ότι οι εν λόγω δύο χώρες θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ για την δική τους ασφάλεια, ο Χ. Ακάρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει συνεργασία και υποστήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, «Εκεί, εναντίον της Τουρκίας, ο Πρόεδρός μας, η σημαία μας, το Κοράνι και οι ιερές μας αξίες. Δεν είναι αποδεκτό να αγνοούμε κάθε είδους κακία, ντροπή και αποκρουστικές προσπάθειες και να παραμένουμε σιωπηλοί και απρόσεκτοι για αυτά. Αν πάει έτσι, η στάση μας είναι πολύ σαφής, προφανής. Περιμένουμε από τις δύο χώρες να τερματίσουν τις άθλιες προσπάθειες»

Η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ προστίθεται στην έντονη αντίδραση του Ερντογάν.

«Αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως «αν συμπαθούν τόσο πολύ μέλη τρομοκρατικών ομάδων και εχθρούς του Ισλάμ, τους συμβουλεύουμε να εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας τους και σε αυτούς» αναφορικά με την Σουηδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments