Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πρότεινε νέο γύρο αυστηρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με περιορισμούς στην ενέργεια

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πρότεινε νέο γύρο αυστηρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με περιορισμούς στην ενέργεια

Πηγή Φωτογραφίας: Emerging Europe

Τα προτεινόμενα μέτρα προβλέπουν την ευθυγράμμιση των κυρώσεων κατά του Μινσκ με εκείνες που έχουν ήδη επιβληθεί κατά της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε έναν νέο γύρο αυστηρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για τον υποστηρικτικό της ρόλο προς τη Ρωσία στο πλαίσιο της εισβολής της στην Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Bloomberg.

Τα προτεινόμενα μέτρα προβλέπουν την ευθυγράμμιση των κυρώσεων κατά του Μινσκ με εκείνες που έχουν ήδη επιβληθεί κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών που αφορούν σημαντικές τεχνολογίες καθώς και τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

– Απαγορεύσεις εξαγωγών σε αγαθά και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη βιομηχανική ικανότητα της χώρας.

– Κυρώσεις που αφορούν το πετρέλαιο, τον άνθρακα, τα προϊόντα χάλυβα και τον χρυσό

– Εμπορικοί περιορισμοί σε είδη πολυτελείας, επενδύσεις καθώς και στην παροχή ορισμένων υπηρεσιών

– Μέτρα που θα πλήξουν τους τομείς της Αεροπορίας και της Ενέργειας της χώρας και άλλες βασικές πηγές εσόδων

– Ομοίως με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, οι προτάσεις περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για φάρμακα, γεωργικά και τρόφιμα, καθώς και για συναφείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές που αφορούν άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η νομοθεσία θα επιτρέψει επίσης στην ΕΕ να στοχεύσει εναντίον οποιουδήποτε βοηθά στην παράκαμψη των κυρώσεων που επιβάλλονται σε άτομα και οντότητες της Λευκορωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments