Διεθνή

Περιμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας στην Λευκορωσία

Περιμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας στην Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/AP PHOTO/pelop.gr/CLODAGH KILCOYNE | Συντελεστές: REUTERS

Ένας ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος συνετρίβη σήμερα στη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρχές αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Ένας ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος συνετρίβη σήμερα στη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρχές αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Ωστόσο, έως τώρα, δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη έρευνα και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ερευνητικά πορίσματα.

Ιδιαίτερα, ο πύραυλος που φέρεται ότι εκτοξεύτηκε από ένα σύστημα αεράμυνας S – 300 «προερχόμενο από ουκρανικό έδαφος» έπεσε το πρωί στο έδαφός του, με βάση ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλξάντερ Λουκασένκο, ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε ότι οι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν έναν εναέριο στόχο περίπου στις 10 το πρωί, τοπική ώρα. Μέρη του βλήματος βρέθηκαν σε χωράφι στην περιοχή του χωριού Gorbakha, στην επαρχία Ivanovo, στην περιοχή Brest. Μια προκαταρκτική εξέταση αποκάλυψε ότι τα κομμάτια ήταν μέρος ενός κατευθυνόμενου πυραύλου αεράμυνας S –300, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λευκορωσία έχει συμμαχήσει, από τις αρχές της εισβολής, με τη Ρωσία συμμάχησαν με τη Ρωσία και υποστηρίζει την στρατιωτική εισβολή κατά της Ουκρανίας. Οι δύο πρόεδροι, Λουκασένκο και Πούτιν, είχαν δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις, σε αυτό το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ο Λουκασένκο, για την επανεκλογή του οποίου δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών του 2020, έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι συνδέεται πολιτικά με τις ιδέες του Ρώσου ομολόγου του και ότι ο τερματισμός των εχθροπραξιών εξαρτάται αποκλειστικά από την Ουκρανία.

Αναμένεται, λοιπόν, η επίσημη ανακοίνωση των ερευνών για τον ουκρανικό πύραυλο S – 300, που ο Λουκασένκο ισχυρίζεται ότι έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments