Διεθνή

Η Ουκρανία αποφάσισε την παραγωγή εγχώριων drones

Η Ουκρανία αποφάσισε την παραγωγή εγχώριων drones

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ΑλέκσιιΡέζνικοφ ανακοίνωσε ότι θα επενδυθούν 548 εκατομμύρια για την κατασκευή ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του 2023

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ΑλέκσιιΡέζνικοφ ανακοίνωσε ότι θα επενδυθούν 548 εκατομμύρια για την κατασκευή ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του 2023 και ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες με δεκαέξι ουκρανικές εταιρείες. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης του Κιέβου δεν έχει άλλο ιστορικό προηγούμενο.

Δηλώνοντας ότι θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην προμήθεια UAV για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέτος, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε, συγκεκριμένα, ότι η ανεξαρτησία της στρατιωτικής βιομηχανίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά τις αμυντικές δυνατότητες μιας χώρας.

Πιο ειδικά, στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό drones για σκοπούς αναγνώρισης και επίθεσης. Εκτός από ορισμένα εξοπλισμένα με πυραύλους Bayraktar TB2 της εταιρείας Baykar, η Ουκρανία διαθέτει επίσης Black Hornets νορβηγικής κατασκευής, γνωστά και ως «micro UAV», με βάρος λιγότερο από 33 γραμμάρια.

Προηγουμένως, οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι στοχεύουν στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής στο πλαίσιο του στόχου δημιουργίας ενός «στρατού drones». Σε δήλωση του ουκρανικού στρατού την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι θα αρχίσουν να ιδρύονται εταιρείες που θα παράγουν μαχητικά μη επανδρωμένα SİHA εντός των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία 75 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ουκρανικής κατασκευής, και ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού της χώρας υπέγραψε, για αυτόν τον λόγο, δεκαέξι συμφωνίες με ουκρανικές εταιρείες κατασκευής drones.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments