Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα του 112 στην Αττική – «Έρχονται επικίνδυνες χιονοπτώσεις»

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα του 112 στην Αττική – «Έρχονται επικίνδυνες χιονοπτώσεις»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Την ίδια ώρα ηκακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα από αργά το βράδυ του Σαββάτου,φέρνει νέα έκτακτα μέτρα. Ειδικότερα, τη στιγμή που πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα αύριο θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, κάτι που ισχύει όχι μόνον για την Αττική, αλλά σε όλες τις περιοχές της χώρας που υπάρχει απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

«Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Τηλεργασία στο Δημόσιο τη Δευτέρα – Σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα

Tηλεργασία θα εφαρμοστεί αύριο, Δευτέρα στο δημόσιο τομέα, όπως αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Barbara». Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία.

Ακόμη, νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 εκδόθηκε πριν λίγο για τους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας συμπεριλαμβανόμενου και των Σποράδων με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων. Ανάλογα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, θα αποσταλεί αντίστοιχο μήνυμα από το 112 και για την Αττική.

Υπ. Εργασίας: Ισχυρή σύσταση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για εφαρμογή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Barbara», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπροσθέτως, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο  υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους. Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments