Διεθνή

Μπούλμαν: Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι για «μεταφορά χρημάτων μεταξύ ξενοδοχείων»

Μπούλμαν: Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι για «μεταφορά χρημάτων μεταξύ ξενοδοχείων»

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/HAYOUNG JEON

Ο Μπούλμαν θα προταθεί τη Δευτέρα από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) για να αντικαταστήσει την προκάτοχό του Μαρία Αρένα, η οποία παραιτήθηκε λόγω της αναφοράς του ονόματός της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι για όσους εμπλέκονται σε διαφθορά και δωροδοκία, αλλά μάλλον για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν φωνή σε όσους έχουν ανάγκη, δήλωσε στη EURACTIV ο Ούντο Μπούλμαν, υποψήφιος των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών (S&D) για την προεδρία της εν λόγω επιτροπής.

Ο Μπούλμαν θα προταθεί τη Δευτέρα από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) για να αντικαταστήσει την προκάτοχό του Μαρία Αρένα, η οποία παραιτήθηκε λόγω της αναφοράς του ονόματός της στο σκάνδαλο Qatargate.

«Αυτή η υποεπιτροπή δεν είναι για εκείνους που μεταφέρουν χρήματα μεταξύ ξενοδοχείων, αλλά για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή στον κόσμο επειδή είναι θύματα αυταρχικών καθεστώτων όπως στο Ιράν, θύματα επιθετικότητας και πολέμου όπως στην Ουκρανία, καταπιεσμένοι από τη βία και την εξουσία σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής από το γερμανικό SPD.

«Προς μεγάλη μου λύπη, αυτή η υποεπιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της τρέχουσας κρίσης […] εξαιτίας των εγκληματικών δραστηριοτήτων ορισμένων ανθρώπων, η φήμη του έργου μας έχει εν μέρει καταστραφεί», δήλωσε ο Μπούλμαν.

Κανένας τακτικός συμβιβασμός

Στην περίπτωση των ψηφισμάτων σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα του Κατάρ, πολλοί ευρωβουλευτές προσπάθησαν στο παρελθόν να μετριάσουν την κριτική της ΕΕ λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για ενέργεια από τη χώρα του Κόλπου.

Ερωτηθείς αν θα έκανε τέτοιους «συμβιβασμούς», ο Μπούλμαν απάντησε: «Η υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει το προνόμιο και το καθήκον να δεσμεύεται μόνο για τους ανθρώπους που καταπιέζονται και των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα αρνούνται».

«Κανένα άλλο επιχείρημα δεν πρέπει να μετράει, διότι δεν πρόκειται για υποεπιτροπή τακτικού συμβιβασμού. Είναι η υποεπιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να είναι ριζοσπαστικό για την εξάλειψη των όποιων αδικημάτων.

«Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός σχετικά με τα κακώς κείμενα, είτε πρόκειται για τους ευρωσοσιαλιστές είτε για άλλες πολιτικές ομάδες, που προκαλούνται από οποιονδήποτε και οπουδήποτε», σημείωσε.

Ο κ. Μπούλμαν  τόνισε ότι αυτή η υποεπιτροπή είναι σημαντική για την Ευρώπη, δεδομένου ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν το θεμέλιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και, ταυτόχρονα, τον πυρήνα της αποστολής της Ευρώπης στον κόσμο.

Είπε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας στην υποεπιτροπή με όλες εκείνες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που θα ήθελαν να εργαστούν στην έννοια της δημοκρατικής προόδου.

«Ο πρόεδρος πρέπει να έχει ανοιχτά αυτιά και μυαλό για προτάσεις που προέρχονται και από συναδέλφους άλλων ομάδων», πρόσθεσε.

Πηγή: Euractiv.com/Sarantis Michalopoulos

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments