Διεθνή

Εκατόμβη χιλιάδων νεκρών στην Τουρκία

Εκατόμβη χιλιάδων νεκρών στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: twitter ANADOLU AGENCY

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε 7ήμερο εθνικό πένθος μετά τους σεισμούς στην πόλη Καχραμανμάρας.

Επαληθεύονται δυστυχώς οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων, τα οποία επισήμως ανέρχονται στους 2.700 ανθρώπους. Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής Χώρας προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε τραυματίες και να περισωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Σε περισσότερους από 2.700 ανθρώπους φθάνει, αυτήν τη στιγμή, ο αριθμός των νεκρών που άφησε ο καταστροφικός σεισμός πίσω του στην Τουρκία, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό κατά την διάρκεια της νύχτας, με τον Έλληνα γεωφυσικό κ. Άκη Τσελέντη να μιλάει ανοιχτά για πάνω από 10.000 ανθρώπινα θύματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος μετά τους σεισμούς στην πόλη Καχραμανμάρας.

Προηγούμενα, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Νεβλέτ Μπαχτσελί και την Πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακενέρ. Ο Ερντογάν έκανε αξιολόγηση της κατάστασης με τους δύο ηγέτες για την κατάσταση στην περιοχή, μετά τον σεισμό και τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Ο φόβος για ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό θυμάτων έχει εκφραστεί και από ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Άκης Τσελέντης έκανε λόγο ακόμη και για 10.000 θύματα, αριθμός που ελπίζεται να μην ανταποκριθεί στην εξέλιξη του σεισμού.

Ο κ. Α. Τσελέντης δήλωσε σε γνωστό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι «θα έχουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς πάνω στο ίδιο ρήγμα. Και αυτός ο δεύτερος σεισμός θα έχει τους δικούς του μετασεισμούς. Εγώ πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες όλη η περιοχή θα κατακλειστεί από μεγάλους μετασεισμούς της τάξης του 6,5 μπορεί και του 7 και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τον ήδη επιβαρυμένο αστικό ιστόΠραγματικά τα πράγματα είναι τραγικά και φοβάμαι ότι τα θύματα θα φτάσουν τις 10.000».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments