Διεθνή

Συζήτηση Μακρόν – Ζελένσκι για ειρήνη και διαπραγματεύσεις

Συζήτηση Μακρόν – Ζελένσκι για ειρήνη και διαπραγματεύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ουκρανός ομόλογός του είχαν συζήτηση για την προσέγγιση της ειρήνης, την αμυντική συνεργασία

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ουκρανός ομόλογός του είχαν συζήτηση για την προσέγγιση της ειρήνης, την αμυντική συνεργασία, καθώς και για την ουκρανική «φόρμουλα» για την ειρήνευση στα ουκρανικά εδάφη.

Αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από δημόσια μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και επιβεβαιώνεται από τον Β. Ζελένσκι.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν, όπως αναφέρεται από την ουκρανική πλευρά, για « την αμυντική συνεργασία και την προσέγγιση της ειρήνης. Συνόψισαν τα αποτελέσματα των τελευταίων επισκέψεων και συζήτησαν λεπτομερώς τα επόμενα διπλωματικά μέτρα, ιδίως όσον αφορά την εφαρμογή της “φόρμουλας ειρήνης” των δέκα βημάτων».

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε προηγουμένως ταχθεί υπέρ της ουκρανικής νίκης, η οποία όμως δεν πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά συντριβής και ταπείνωσης.

Η θέση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δηλώσεων και παρεμβάσεων του Εμμανουέλ Μακρόν που τον διαφοροποιούν αισθητά από άλλες ευρωπαικές ηγεσίες. Ο Γάλλος πρόεδρος τηρεί αποστάσεις από την λεγόμενη «σκληρή γραμμή» απέναντι στην Ρωσία, είναι πάντοτε θετικός στην ενδυνάμωση της ουκρανικής πλευράς, αλλά είναι σταθερά αντίθετος την προοπτική της ολοκληρωτικής ουκρανικής επικράτησης.

Η πρόταση του Ουκρανού ομολόγου του κινείται προς μια ειρήνη μηδενικής υποχωρητικότητας, αφού δεν προβλέπει ουσιαστικά καμία πραγματική παραχώρηση στην Ρωσία και τον πρόεδρο Β. Πούτιν. Η λεγόμενη «ουκρανική φόρμουλα» περιλαμβάνει πράγματι ασφάλεια με τα πυρηνικά, επισιτιστική ασφάλεια, ενεργειακή ασφάλεια, απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και των απελαθέντων, εφαρμογή του Χάρτη του ΟΗΕ και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της παγκόσμιας τάξης, απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και διακοπή όλων των εχθροπραξιών, αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, αντιστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος, αποτροπή κλιμάκωσης, καθώς και καθορισμός του τέλος του πολέμου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments