Ζώδια

H Σελήνη στα ζώδια επηρεάζει την έκφραση συναισθημάτων!

H Σελήνη στα ζώδια επηρεάζει την έκφραση συναισθημάτων!

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η θέση της Σελήνης δείχνει ακόμα και τον τρόπο που εμείς προσφέρουμε τον έρωτα και το πάθος μας σε μια σχέση, και όσα στοιχεία του χαρακτήρα μας δεν είναι ορατά από την πρώτη στιγμή.

Το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη μας στον αστρολογικό χάρτη, είναι εκείνο που καθορίζει τον τρόπο που εκφράζουμε τα βαθιά μας αισθήματα, εκείνα που αποκαλύπτουμε κυρίως στα άτομα που εμπνέουν απόλυτα την εμπιστοσύνη μας και μας κάνουν να αισθανθούμε εκ βαθέων συναισθηματική ολοκλήρωση και απόλυτη ασφάλεια. Η θέση της Σελήνης δείχνει ακόμα και τον τρόπο που εμείς προσφέρουμε τον έρωτα και το πάθος μας σε μια σχέση, και όσα στοιχεία του χαρακτήρα μας δεν είναι ορατά από την πρώτη στιγμή.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Αμεσότητα και δυναμισμός αντλούνται μέσα από το άτομο που έχει Σελήνη στον Κριό, ενώ εξωτερικεύει την φλογερή του λίμπιντο στο άλλο του μισό, όταν αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά μέσα στη σχέση. Αν θυμώνει με το παραμικρό κι αν εκνευρίζεται για ψύλλου πήδημα, σημαίνει ότι νοιάζεται για τον άνθρωπο που έχει στο πλάι του, ότι εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια τη γνώμη του και τις αρετές του. Μοιράζονται τις φοβίες και τις αγωνίες τους για την καθημερινότητα και πολλές φορές διστάζουν να το κάνουν γιατί πιστεύουν πως θα παρεξηγούν από τους άλλους. Άρα έχουμε να κάνουμε με μια ασταθή Σελήνη με διακυμάνσεις, εντάσεις και ποικίλες εξάρσεις που κάνει τα άτομα να έχουν πολύ γρήγορες εναλλαγές στις πράξεις και τις κινήσεις τους, πράγμα που πολλές φορές το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και επιθετική διάθεση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Τα άτομα με την Σελήνη στον Ταύρο, λατρεύουν να δείχνουν την τρυφερότητα και τη στοργή τους στους άλλους, αγαπούν τα χάδια και γενικά έχουν την επιθυμία και την αμέριστη ανάγκη να αγγίζουν τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Θέλουν απλότητα και δοτικότητα στον έρωτα και δεν χρειάζεται να τους τάξεις χρυσά παλάτια και κάλπικους όρκους, αφού θεωρούνται άτομα προσγειωμένα στη γη και βουρκώνουν με τα απλά και καθημερινά πράγματα που μπορείς να τους προσφέρεις. Η Σελήνη στον Ταύρο, επιζητά και επιδιώκει ηρεμία και όχι καβγάδες σε μια σχέση, ίσως αυτό όμως να είναι και το μειονέκτημα της, γιατί δεν εκτονώνει τα νεύρα και το θυμό της, με αποτέλεσμα να συσσωρεύει αυτά που την πληγώνουν και έτσι να απογοητεύεται εύκολα από τον ερωτικό σύντροφο χωρίς καν εκείνος να το γνωρίζει. Η οικονομική ασφάλεια και η σταθερότητα μέσα στον δεσμό, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ισορροπημένη και τρυφερή συμβίωση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η ουσιαστική ανάγκη που έχουν τα άτομα με τη Σελήνη τους στους Διδύμους είναι η επικοινωνία με τον άνθρωπο που αγαπούν, αρέσκονται στο παιχνίδι των λέξεων, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι σοβαρές και σημαντικές, γιατί με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει η ψυχολογική τους διάθεση. Τα άτομα με αυτή τη Σελήνη κάνουν εκπλήξεις στο ταίρι τους και τρελαίνονται να διασκεδάζουν με το άλλο τους μισό. Δεν αγαπούν τη ρουτίνα και την ανία, ανησυχούν όταν αντιλαμβάνονται τα πρώτα σημάδια σιωπής στον δεσμό τους, ίσως για αυτό προκαλούν με τις συζητήσεις τους τον δεσμό τους, προκειμένου να αφυπνίσουν τις αισθήσεις και το πάθος της σχέσης τους, ακόμα και με τη λογική και το ρεαλισμό τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην συμβίωση και στην συμπόρευση με άτομα που έχουν τη συγκεκριμένη Σελήνη, δεδομένου ότι δεν είναι και οι πιο εύκολοι σύντροφοι.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Είναι μια άκρως ευαίσθητη Σελήνη, που δύσκολα επιτρέπει στον ερωτικό σύντροφο, τουλάχιστον όχι από τα αρχικά στάδια της σχέσης, να διεισδύσει στα κατάβαθα της ψυχής. Στις περιπτώσεις των ανθρώπων με Σελήνη στον Καρκίνο, φαίνονται πρώτα τα χαρακτηριστικά των άλλων πλανητών και αργότερα αναδεικνύεται η λεπτεπίλεπτη προσωπικότητα που έχουν. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη θέση της Σελήνης, συσσωρεύουν πάνω τους και την θετική και την αρνητική ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον που κινούνται, σα να επικοινωνούν κατ’ ευθείαν με το Σύμπαν. Δένονται ιδιαίτερα με τις παραδόσεις και τη μητρική αγάπη, με την οικογένεια και τους οικείους προορισμούς, ενώ μειονεκτούν αρκετά στο κομμάτι που αφορά τον τρόπο που αντιδρούν στα πειράγματα και τις απόψεις των άλλων, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σκέψεις και μυθεύματα απόρριψης, ενώ ξέρουν καλά να θέλξουν το ταίρι τους με μια εξαιρετικά ρομαντική, ζεστή και δοτική ατμόσφαιρα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Οι έχοντες Σελήνη στον Λέοντα, είναι άτομα φιλόδοξα και γεννημένα ηγέτες, αρκετά υπεροπτικοί στον τρόπο που σε κοιτούν, γιατί απλούστατα επιθυμούν να είναι το επίκεντρο του κόσμου και να αισθάνονται βαθιά μέσα τους, ότι οι άνθρωποι που αγαπούν, αλλά πρωτίστως ο ερωτικός σύντροφος, ασχολούνται συνέχεια με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Είναι δημιουργικοί τύποι ανθρώπου, αλλά δεσποτικοί και πολλές φορές καταπιέζουν το ταίρι τους, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουν. Αποζητούν το θαυμασμό και το σεβασμό του περίγυρου, τρελαίνονται όταν απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας, και την ίδια στιγμή επιθυμούν το χέρι του δεσμού τους να ενθαρρύνει τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις επιλογές τους. Το σπίτι και η θαλπωρή του, είναι το παλάτι που θέλουν να στεγάσουν μόνιμα τον έρωτα και την αγάπη της σχέσης, ίσως γιατί αισθάνονται ότι κρατούν με τον καλύτερο τρόπο τα ηνία της συναισθηματικής της ζωής.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Δεδομένου ότι είναι μια Σελήνη που την κυβερνά ο Ερμής, έχει απόλυτη ανάγκη την επικοινωνία με τον ερωτικό σύντροφο και όχι μόνο, και με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει, ηρεμεί, γαληνεύει. Ωστόσο τα άτομα με τη Σελήνη στην Παρθένο, είναι εκείνα που ασχολούνται περισσότερο από όλους με την υγεία τους, ίσως και σε ακραίο σημείο κάποιες φορές, και αυτό μπορεί να τους κάνει και κατά φαντασία ασθενείς. Είναι άτομα καθαρά, τακτικά και νοικοκυρεμένα, λειτουργούν με πρακτικό και ρεαλιστικό τρόπο ακόμα και στα ερωτικά τους, γιατί έχουν αναλυτικό μυαλό και λεπτολογούν το κάθε τι. Από την άλλη όψη του νομίσματος όμως, επιθυμούν διακαώς να στηρίξουν το άλλο τους μισό, να το βοηθήσουν να εξελιχθεί επαγγελματικά και κοινωνικά, να του προσφέρουν συμβουλές και δεξιότητες που κατέχουν, για να προχωρήσει η σχέση τους στο επόμενο επίπεδο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Είναι μια γλυκιά Σελήνη, που όσοι την έχουν στο ωροσκόπιο τους, είναι άτομο τρυφερά, άκρως φιλικά με τους άλλους και ιδιαίτερα προσαρμοστικά στο περιβάλλον που ζουν και κινούνται. Προσπαθούν να εξομαλύνουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των άλλων, ενώ αποφεύγουν να δημιουργούν εριστικό κλίμα στην ατμόσφαιρα, δεδομένου ότι λατρεύουν την ισορροπία και την αρμονία. Συνήθως ξεδιπλώνουν τα ταλέντα και τις αρετές τους, είναι άτομα με καλλιτεχνική φύση, ενώ απεχθάνονται τα άκομψα αστείο και τον κυνισμό. Έχουν κομψή και άκρως γοητευτική εμφάνιση, έλκουν το άλλο φύλο με το διαπεραστικό τους βλέμμα και την φλογερή τους λίμπιντο. Αυτή η Σελήνη αγαπά την καλή αισθητική στον χώρο που ζει και εργάζεται, αλλά και στα άτομα με τα οποία έρχεται σε επαφή και αξιώνει την ίδια αβρότητα και ευγένεια που προσφέρει απλόχερα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Θεωρούνται άτομα κλειστά και πολύ εσωστρεφή, όσα έχουν τη Σελήνη τους στον Σκορπιό, που η ανασφάλεια τους τα κάνει να φέρονται με πείσμα, επιθετικότητα και κάπως περίεργη συμπεριφορά προς τους άλλους. Αν καταφέρουν να ικανοποιήσουν στο έπακρο τα θέλω και τις φιλοδοξίες τους, τότε αποποιούνται την τάση για εκδικητικότητα και αντιδραστικότητα, τους φεύγει τελείως το άγχος και χαλαρώνουν. Διαθέτουν έντονη και παθιασμένη ερωτική επιθυμία για το ταίρι τους, οδηγούνται συχνά σε σκηνές ζήλιας με το άλλο τους μισό, και δεν ξεχνούν ποτέ ότι κάποια στιγμή πληγώθηκα ανεπανόρθωτα. Είναι ομολογουμένως μια δύσκολη Σελήνη, στις περιπτώσεις της συμπόρευσης και της συγκατοίκησης δύο ανθρώπων, μέχρι τη στιγμή που θα μάθει ο ένας τους ρυθμούς του άλλου. Συχνά κλείνεται στον εαυτό του το άτομο με αυτή τη Σελήνη, όταν όμως γίνεται βιβλίο ανοιχτό να το διαβάσεις, αξιώνει και από τον δεσμό του να είναι εκεί με αφοσίωση και αποκλειστική παράδοση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Χαρούμενα, αισιόδοξα, πρόσχαρα, έξυπνα και πάντα φιλικά με τους άλλους είναι τα άτομα που έχουν Σελήνη στον Τοξότη, είναι επίσης περήφανα και αγέρωχα, με έντονο, εσωτερικό κόσμο και πλουσιοπάροχα αισθήματα, για αυτό το λόγο το μειονέκτημα αυτής της Σελήνης, είναι πως δεν έχει την ρεαλιστική αίσθηση των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω της. Δεδομένου ότι τα άτομα με τη συγκεκριμένη Σελήνη, είναι λάτρεις της απόλυτης ελευθερίας, συχνά φέρονται περίεργα στον ερωτικό τους σύντροφο, γιατί από τη μια πλευρά εξυμνούν τις αρετές και τα κάλλη του δεσμού τους και από την άλλη προσπαθούν να απομακρυνθούν από τον έρωτα για να μην κολλήσουν για πάντα με το ίδιο ταίρι. Μοιάζει όλο αυτό το παιχνίδι που συμβαίνει να μπερδεύει και τον ίδιο τον πλανήτη, δεδομένου ότι αρέσκεται στη συντροφικότητα και την δέσμευση, ενώ στον Τοξότη άλλοτε είναι τρυφερή και δοτική και άλλοτε φευγάτη και ξεσηκωμένη.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Τα άτομα με τη Σελήνη στον Αιγόκερω, παίρνουν αρκετά σοβαρά τη ζωή, είναι φιλόδοξα και δεν φοβούνται να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να αποκτήσουν την οικονομική επιφάνεια εκείνη, που θα τους βοηθήσει να προβάλλουν τη θέση τους στην κοινωνία. Δεν είναι από τα άτομα εκείνα που θα φλυαρήσουν με τους άλλους ή θα ανοίξουν εύκολα την καρδιά τους στον ερωτικό σύντροφο, αντίθετα δείχνουν ντροπαλά και εγκρατή στις εκδηλώσεις τους, ίσως γιατί δεν διαθέτουν την δέουσα αυτοπεποίθηση. Αντίθετα εμπιστεύονται την γνώμη των άλλων και μετρούν την αξία τους, σύμφωνα πάντα με την άποψη των ανθρώπων που τα περιβάλλουν. Είναι μια Σελήνη μάλλον μοναχική και αποξενωμένη από το πλήθος, που μπορεί να μεταμορφωθεί σε κοινωνική και χαμογελαστή, αν τα άτομα που επηρεάζει έρθουν αντιμέτωπα με τις ανασφάλειες και τις φοβίες τους, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν πιστοί και αφοσιωμένοι σύντροφοι.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Αν για τα ζώδια του νερού, έρωτας σημαίνει κλείνομαι στον αγαπημένο μου χώρο με τον άνθρωπο που αγαπώ και δεν λέω να βγω από εκεί, αν δεν γεμίσω την ψυχή και το σώμα μου με αισθησιακές εμπειρίες, είναι για το άτομο με Σελήνη στον Υδροχόο η αιτία για να επαναστατήσει μέσα σε μια ερωτική σχέση. Η ανεξαρτησία, η ελευθερία, ακόμα και η απόσταση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, θεωρούνται πηγές χαράς και ευτυχίας για τα άτομα με αυτή τη Σελήνη, ίσως για αυτό κρατούν την σχέση τους ζωντανή μέσα στο χρόνο, δεδομένου ότι δεν επιτρέπουν να κουραστούν ή να φορτιστούν με άσκοπους και ανιαρούς προβληματισμούς. Θεραπεύονται εσωτερικά όταν βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους, όταν μένουν για λίγο μόνοι τα άτομα με τη Σελήνη στον Υδροχόο, ενώ κάποιες φορές στο αρχικό στάδιο μιας σχέσης, αυτό είναι κάτι που παραξενεύει το ταίρι τους γιατί ψάχνουν να βρουν τι έκαναν λάθος και έγιναν αιτία απομάκρυνσης. Όταν όμως περάσει ο καιρός και αντιληφθεί κάποιος τις ανάγκες των ατόμων με αυτή τη Σελήνη, τότε τα πράγματα βαίνουν καλώς και οι ευχάριστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία μετά την άλλη.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Άτομα με αρκετές ευαισθησίες και ένστικτο είναι αυτά που έχουν τη Σελήνη τους στους Ιχθύς, μοιάζει πολλές φορές σα να τραβούν σα μαγνήτες τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες των ανθρώπων που τα περιβάλλουν και λόγω της έλλειψης αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτο στις προκλήσεις και τις παγίδες που στήνονται γύρω του. Έχουν έντονη και δημιουργική φαντασία, που τους οδηγεί σε καλλιτεχνικές διεξόδους. Είναι άκρως συμπαθητικά με την πρώτη ματιά, και εξωτερικεύουν αμέσως την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού τους. Εκτός όμως από τον έρωτα και την αγάπη που ζητούν από τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει συναισθηματικά, θέλουν να κάνουν δεσμό με πρόσωπα που έχουν όμορφη αισθητική, που βαδίζουν σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα και δεν θα χρειαστεί να λοξοδρομήσουν από τις ιδέες και τα ιδανικά τους, ούτε να πάψουν να ζουν μέσα στο φανταστικό κόσμο που έχουν δημιουργήσει.

Πηγή: zwdiasimera.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments