Διεθνή

Μηνύματα διεθνούς συμπαράστασης στην Ελλάδα

Μηνύματα διεθνούς συμπαράστασης στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή τους προς την χώρα μας εκφράζουν ξένα κράτη, από την Γερμανία έως την Ουκρανία, από την Γαλλία έως την Τουρκία.

Τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή τους προς την χώρα μας εκφράζουν ξένα κράτη, από την Γερμανία έως την Ουκρανία, από την Γαλλία έως την Τουρκία.

Αυτές τις στιγμές, οι εκδηλώσεις αυτές αλληλεγγύης προς τον λαό μας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, αφού οι νεκροί φθάνουν τους 36 και ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται πλέον στους 72, με 6 από αυτούς να νοσηλεύονται στην Εντατική.

Η διεθνής έκφραση αλληλεγγύης εκφράστηκε πρώτα με την Τουρκία και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Μάθαμε με λύπη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρένα που έλαβε χώρα χτες το βράδυ στη γειτονική μας Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τις ζωές τους στο τραγικό αυτό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε από την πλευρά του ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα» και συμπλήρωσε: «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Επίσης, με σημερινή του ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του, διευκρινίζοντας ότι «επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του (σ.σ.: τον Κώστα Καραμανλή) για την παροχή στήριξης της Γαλλίας».

Στη συνέχεια, η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανέφερε ότι εξέφρασε στον Νίκο Δένδια την αλληλεγγύη της και τα συλλυπητήριά της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ελληνίδα Πρόεδρο και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες»

H Ρωσία, τέλος, στάθηκε στο πλευρό μας. Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε συγκεκριμένα ότι  ««με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments