Πολιτική

Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Πηγή Φωτογραφίας: efsyn

Να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης εισηγείται ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο στην Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστεί το «σήριαλ» σε σχέση με τη διαγραφή ή όχι του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Εκτελεστικό Γραφείο σε διευρυμένη σύνθεση μετά από μια τρίωρη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συγκληθεί την Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια. Ταυτόχρονα να παραπεμφθεί, μετά τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συνεδριάσει την Παρασκευή ή το Σάββατο.

View this post on Instagram

A post shared by Παυλος Πολακης (@pavlos_polakis)

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως σε σχέση με το ερώτημα της διαγραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αναπληρωτής Υγείας θα έχει μια «δεύτερη ευκαιρία», καθώς θα μπορέσει την Πέμπτη να παραστεί στο όργανο στο οποίο έτσι και αλλιώς είναι μέλος του. «Ακολουθήσαμε τη θεσμική διαδικασία», τόνιζε στέλεχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση μετά το τέλος της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειοψηφία στη σύσκεψη της Τρίτης ζήτησε «καθαρές λύσεις» και πως το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως αυστηρό για τον κ.Πολάκη. «Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση του οργάνου.

Διαγραφή ή αναστολή της κομματικής του ιδιότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι το δίλημμα που ουσιαστικά έβαλε η χθεσινή συνεδρίαση προς την Πολιτική Γραμματεία. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γραμμή ούτε στις τάσεις. Στην «Ομπρέλα», που συζητήθηκε το θέμα, φέρεται πως η πλειοψηφία τάσσεται κατά της οριστικής διαγραφής. Σε αυτή τη γραμμή, άλλωστε κινούνται και οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη.

Στην απόφαση του οργάνου αναφέρθηκε επίσης πως «προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις». Αυτό το μήνυμα εστάλη προς τον βουλευτή από το Εκτελεστικό Γραφείο προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο και το κλίμα για την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση.

Είναι γεγονός πως οι διαδικτυακές τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη ήρθαν την πιο ακατάλληλη στιγμή να φέρουν ένα κύμα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προσπαθούν να ξεπεράσουν στην Κουμουνδούρου και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments