Ελλάδα

Τέμπη: Νέα παραγγελία για έρευνες σε βάθος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου [vid]

Τέμπη: Νέα παραγγελία για έρευνες σε βάθος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με νέα παραγγελία του ζητάει τον εντοπισμό των υπευθύνων «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, απ΄ όπου και αν προέρχονται» για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως επίσης ζητάει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με νέα παραγγελία του ζητάει τον εντοπισμό των υπευθύνων «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, απ΄ όπου και αν προέρχονται» για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως επίσης ζητάει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος. Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με νέα, δεύτερη, παραγγελία του προς τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζητάει την σε βάθος διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, την άμεση συγκέντρωση όλων των αποδείξεων και την ταχύτατη ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ντογιάκος «είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν». Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην έγγραφη παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, στον οποίο από χθες έχει αναθέσει την εποπτεία του συνόλου των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, υπογραμμίζει τους άμεσους στόχους των ερευνών, σημειώνοντας ως προτεραιότητα, την άμεση ανάγκη συλλογικής, σε αυτό το στάδιο, όλων των αποδείξεων, που θα χρησιμεύσουν στην απόδοση ευθυνών και στον εντοπισμό των υπευθύνων.

 Τέμπη: Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης 

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την ευθύνη στα πλαίσια που του αναλογεί».

Προαστιακός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για μη φωτεινή σηματοδότηση

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με δημόσιες καταγγελίες ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση στο τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στις καταγγελίες προχώρησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος άμεσα θα κληθεί να δώσει έγγραφη κατάθεση.

Την εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος θα ζητήσει και έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και άλλα συναφή στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments