Ελλάδα

Δημήτρης Σταθόπουλος πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ στο pagenews.gr: Οι συνάδελφοι αντίκρυσαν πρωτόγνωρες συνθήκες

Δημήτρης Σταθόπουλος πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ στο pagenews.gr: Οι συνάδελφοι αντίκρυσαν πρωτόγνωρες συνθήκες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Αρχείου

Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Δημήτρη Σταθόπουλο

Το pagenews.gr και η Σοφία Χύτου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Δημήτρη Σταθόπουλο αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε στο pagenews.gr ότι: “Η υπηρεσία μας ήταν στα 12 πρώτα λεπτά εκεί όπου μετέβησαν και δυνάμεις και από όμορες περιοχές. Εκτός από τον απεγκλωβισμό των ατόμων, οι πυροσβέστες είχαν να αντιεμτωπίσουν και μια φωτιά με ένα τρομερό θερμικό φορτίο στους 1300 βαθμούς. Οι συνάδελφοι αν και εμπειρότατοι αντίκρυσαν πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς υπήρχαν και πολλά διαμελισμένα άτομα. Ορισμένα βαγόνια εξαϋλώθηκαν εντελώς και επικράτησε μια πολύ δύσκολη κατάσταση”.

Αυτοί οι τρεις ειδικοί θα διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία είναι επιφορτισμένη να εντοπίσει και να αναδείξει τα αίτια της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.  Πρόκειται για τους καθηγητές Πανεπιστημίου κ. κ. Ζηλιασκόπουλο και Προφυλλίδη και για τον επίτιμο πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Χαλκιά.

Πιο ειδικά, η Ανεξάρτητη Επιτροπή αποτελείται από τον κ. Ιωάννη –  Κωνσταντίνο Χαλκιά, Επίτιμο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, από τον κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος, καθώς και από τον Βασίλειο Προφυλλίδη,  Καθηγητή της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Τονίζεται ότι η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τονίσει πριν από λίγη ώρα ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της Επιτροπής.

Σημειώνουμε πως υπήρχε η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο κύριος Γεραπετρίτης θα συμβουλευόταν και άλλους κομματικούς χώρους πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης για την Επιτροπή.

Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36

Για την πορεία των ερευνών στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη προέβη σε νέα ενημέρωση η Πολιτική Προστασία, ανακοινώνοντας ότι είναι 57 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί, 38 επιβάτες νοσηλεύονται. Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακόγιαννης είπε ότι «πυροσβέστες, από χθες το απόγευμα, πραγματοποιούν σάρωση στις άμορφες μάζες των βαγονιών και στο έδαφος. Σκοπός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και η τυχόν συλλογή δειγμάτων βιολογικού υλικού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments